Techno 15.02.2023 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Wygodniej to możesz mieszkać u teściów , a mimo to mnie to nie dziwi , że ludzie chcą mieszkać bez nich.No i nie widzę w kablach większej wygody w porównaniu z PC ,tak samo się włącza i za jakiś czas ciepło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.02.2023 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) No i nie widzę w kablach większej wygody w porównaniu z PC ,tak samo się włącza i za jakiś czas ciepło... Nie tak samo. Włącz grzanie w jednej łazience posiadając PC (na początku jesieni czy nawet w środku lata, jak przez kilka dni będzie zimno i pochmurnie). Zasil ogrzewanie PC agregatem 2 czy 3kW jak będzie awaria sieci. Zmierz głośność PC i kabli. Awaria PC czy pompy obiegowej unieruchamia cały system grzewczy - przy kablach tylko w jednym pomieszczeniu (albo i nie w całym). Zmierz ilość miejsca jakie zajmuje PC w pomieszczeniu technicznym i w ogródku. Serwisowanie PC to nie tylko koszt - to również dyskomfort. Trzeba się z kimś umawiać, wpuszczać, obsłużyć. Porównaj długość i warunki gwarancji na PC i kable. Edytowane 15 Lutego 2023 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Techno 15.02.2023 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Zanim nagrzejesz łazienkę kablami ,to moja żona wyciągnie farelkę ,włączy do gniazdka i ma od razu ciepło , także Twoje kable tak samo "wygodne" w tym wypadku. Awarie i serwisowania to osobna sprawa i pod wygodę nie podchodzą (nikt mnie nie zmusi do serwisowania PC , tak jak Ciebie do mierzenia izolacji co roku - też się musisz umawiać ,wpuszczać , obsłużyć i zapłacić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.02.2023 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 (edytowane) Zanim nagrzejesz łazienkę kablami ,to moja żona wyciągnie farelkę ,włączy do gniazdka i ma od razu ciepło , także Twoje kable tak samo "wygodne" w tym wypadku. No, to teraz udowadniaj, że ciepło z farelki jest równie komfortowe, co z podłogówki. Powodzenia. Będziesz też przekonywał, że w łazience w tym samym momencie należy zacząć sezon grzewczy, co w salonie a ta farelka to kilka dni w roku się przydaje? Awarie i serwisowania to osobna sprawa i pod wygodę nie podchodzą (nikt mnie nie zmusi do serwisowania PC , tak jak Ciebie do mierzenia izolacji co roku - też się musisz umawiać ,wpuszczać , obsłużyć i zapłacić). Do serwisowania PC zmusza życie nawet, jak rezygnujesz z gwarancji na sprzęt warty kilkanaście tysięcy czy więcej. Filtry się zapychają, liście i różne kłaki przyczepiają się do parownika, wody trzeba dobić, sprawdzić i ewentualnie skorygować ciśnienie wstępne w naczyniu przeponowym. Kto i po co ma mi mierzyć izolację co roku? Standardowy przegląd elektryczny każdy musi robić co 5 lat niezależnie od tego, czym grzeje. Edytowane 15 Lutego 2023 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Techno 15.02.2023 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Dałem się nabrać na Twoje trolowanie tego podforum i dałem się wciągnąć w dyskusję (niepotrzebnie). ale już naprawiam ten błąd. Zgłosiłem Twój post do usunięcia. Przestań trolować to podforum , bo nikogo nie interesują tutaj Twoje kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.02.2023 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Przestań trolować to podforum , bo nikogo nie interesują tutaj Twoje kable. Szczyt bezczelności. To Ty mnie wywołałeś do tablicy wpisem https://forum.muratordom.pl/showthread.php?381340-wydajno%C5%9B%C4%87-pompy-wzgl%C4%99dem-ustawionej-temperatury&p=8177242&viewfull=1#post8177242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Techno 15.02.2023 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Pisałem ,że swoimi kreatywnymi tabelkami udowadniasz ( w sensie w każdym wątku ) , a nie ,żebyś to robił i w tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.02.2023 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Pisałem ,że swoimi kreatywnymi tabelkami udowadniasz ( w sensie w każdym wątku ) , a nie ,żebyś to robił i w tym... Sprostowałem Twoje pomówienie - bo nigdy nie twierdziłem, że używanie kabli jest tańsze, niż PC. Tak czy inaczej to Ty trollujesz tematem kabli w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Techno 15.02.2023 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Ta , jak bym napisał ,że Putin zrobi ci z d... jesień średniowiecza , to wcale nie chcę ,żeby Putin się tu pojawiał Na prawdę nie chciałem ,żebyś cokolwiek w tym wątku na temat kabli pisał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.02.2023 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 Ta , jak bym napisał ,że Putin zrobi ci z d... jesień średniowiecza , to wcale nie chcę ,żeby Putin się tu pojawiał Jak w dziale o PC piszesz o kablach w wątku, w którym nie było o nich mowy - to Ty trollujesz i wprowadzasz offtop. A co z tym mierzeniem izolacji, które sobie wymyśliłeś? Też trolling czystej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts