Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wydajność pompy względem ustawionej temperatury

Gerwaz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i nie widzę w kablach większej wygody w porównaniu z PC ,tak samo się włącza i za jakiś czas ciepło...

Nie tak samo.

Włącz grzanie w jednej łazience posiadając PC (na początku jesieni czy nawet w środku lata, jak przez kilka dni będzie zimno i pochmurnie).

Zasil ogrzewanie PC agregatem 2 czy 3kW jak będzie awaria sieci.

Zmierz głośność PC i kabli.

Awaria PC czy pompy obiegowej unieruchamia cały system grzewczy - przy kablach tylko w jednym pomieszczeniu (albo i nie w całym).

Zmierz ilość miejsca jakie zajmuje PC w pomieszczeniu technicznym i w ogródku.

Serwisowanie PC to nie tylko koszt - to również dyskomfort. Trzeba się z kimś umawiać, wpuszczać, obsłużyć.

Porównaj długość i warunki gwarancji na PC i kable.

Edytowane przez Kaizen

Zanim nagrzejesz łazienkę kablami ,to moja żona wyciągnie farelkę ,włączy do gniazdka i ma od razu ciepło , także Twoje kable tak samo "wygodne" w tym wypadku.

Awarie i serwisowania to osobna sprawa i pod wygodę nie podchodzą (nikt mnie nie zmusi do serwisowania PC , tak jak Ciebie do mierzenia izolacji co roku - też się musisz umawiać ,wpuszczać , obsłużyć i zapłacić).

Zanim nagrzejesz łazienkę kablami ,to moja żona wyciągnie farelkę ,włączy do gniazdka i ma od razu ciepło , także Twoje kable tak samo "wygodne" w tym wypadku.

No, to teraz udowadniaj, że ciepło z farelki jest równie komfortowe, co z podłogówki. Powodzenia.

Będziesz też przekonywał, że w łazience w tym samym momencie należy zacząć sezon grzewczy, co w salonie a ta farelka to kilka dni w roku się przydaje?

Awarie i serwisowania to osobna sprawa i pod wygodę nie podchodzą (nikt mnie nie zmusi do serwisowania PC , tak jak Ciebie do mierzenia izolacji co roku - też się musisz umawiać ,wpuszczać , obsłużyć i zapłacić).

Do serwisowania PC zmusza życie nawet, jak rezygnujesz z gwarancji na sprzęt warty kilkanaście tysięcy czy więcej. Filtry się zapychają, liście i różne kłaki przyczepiają się do parownika, wody trzeba dobić, sprawdzić i ewentualnie skorygować ciśnienie wstępne w naczyniu przeponowym.

Kto i po co ma mi mierzyć izolację co roku? Standardowy przegląd elektryczny każdy musi robić co 5 lat niezależnie od tego, czym grzeje.

Edytowane przez Kaizen

Przestań trolować to podforum , bo nikogo nie interesują tutaj Twoje kable.

Szczyt bezczelności. To Ty mnie wywołałeś do tablicy wpisem https://forum.muratordom.pl/showthread.php?381340-wydajno%C5%9B%C4%87-pompy-wzgl%C4%99dem-ustawionej-temperatury&p=8177242&viewfull=1#post8177242

Pisałem ,że swoimi kreatywnymi tabelkami udowadniasz ( w sensie w każdym wątku ) , a nie ,żebyś to robił i w tym...

Sprostowałem Twoje pomówienie - bo nigdy nie twierdziłem, że używanie kabli jest tańsze, niż PC.

Tak czy inaczej to Ty trollujesz tematem kabli w tym wątku.

Ta , jak bym napisał ,że Putin zrobi ci z d... jesień średniowiecza , to wcale nie chcę ,żeby Putin się tu pojawiał :)

Jak w dziale o PC piszesz o kablach w wątku, w którym nie było o nich mowy - to Ty trollujesz i wprowadzasz offtop.

A co z tym mierzeniem izolacji, które sobie wymyśliłeś? Też trolling czystej wody.