Janki19 08.02.2023 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Hej, kupiłem dom w stanie SSO.Mam skrzynkę w działce i papiery (UP, Zaświadczenie o wykonaniu przyłącza i KDT.) Co dalej? Potrzebuje prądu by sobie dłubać dalej ale się trochę gubię w tym co po kolei powinienem wykonać. Czy mam podciągnąć kabel od domu do skrzynki i podpisać umowę ze sprzedawcą(Tauron, PGE) ? Kto mi podłączy ten kabel od Erbetki do skrzynki? Ma być elektryk z uprawnieniami czy jak kabel będzie to zrobi to ktoś z ZE? Czy muszę mieć tą Erbetkę przygotowaną by podpisać umowę na prąd docelowy czy może puszcza mi prąd do skrzynki a ja się w nią wepnę kiedy będę chciał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.02.2023 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Co w warunkach przyłączenia. Złącze jest przygotowane, tj. rozbudowane o licznik oraz zabezpieczenia i Twoje zaciski.Jeśli tak to elektryk z uprawnieniami przyłącza kabel, wypisuje oświadczenie o gotowości instalacji a Ty podpisujesz umowę. Po tym przyjeżdżają z ZE wkładają zabezpieczenia i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janki19 12.02.2023 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 W zasadzie to nie bardzo rozumiem tych warunków przyłączenia nie wiem co tam było wykonane. \Jest napisane o zaciskach itp. ale nie wiem czy to jest czy tego nie ma nie mam jak dostać się do skrzynki. Ogólnie w zaświadczeniu o wykonaniu przyłącza jest napisane że musze podpisać umowę dystrybucji lub kompleksową i dostane prąd.Żeby ją podpisać muszę wysłać KDT i wniosek ale właśnie nie wiem czy poza tym coś mam robić czy mogę sobie później erbetkę podłączyć. Ale chyba już dostałem odpowiedź w poprzedni poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.02.2023 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Masz SSO więc najlepiej doprowadź dom do SSZ czyli wstaw okna i drzwi a następnie skrzynkę schowaj do środka i wyprowadź z domu już docelowy kabel który podłączą do zacisków w złączu.Do tego energia nie jest potrzebna a w razie czego na jeden dzień gdy wstawią okna pożyczysz agregat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janki19 14.02.2023 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 hej dzięki chyba ostatecznie będzie tak jak napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts