PokazCoPotrafisz 10.02.2023 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Witam.Jaj myślicie czy zima przeszkadza w wygrzewaniu jastrychu.I tak delikatnie pale w piecu utrzymując temperaturę w pomieszczeniu na poziomie 5-8 stopni i się zastanawiam czy włączyć tryb wygrzewania jastrychu w piecu czy czekać na wyższe temperatury na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 10.02.2023 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Witam. Jaj myślicie czy zima przeszkadza w wygrzewaniu jastrychu. I tak delikatnie pale w piecu utrzymując temperaturę w pomieszczeniu na poziomie 5-8 stopni i się zastanawiam czy włączyć tryb wygrzewania jastrychu w piecu czy czekać na wyższe temperatury na zewnątrz. Wykonawca dał instrukcję, bo gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.02.2023 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Wygrzewaj zgodnie z procedurą. Mróz na zewnątrz (czyli znikoma wilgotność bezwzględna) zwiększa szybkość i skuteczność osuszania (oczywiście wentylacja ma działać normalnie). Minus - większe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PokazCoPotrafisz 10.02.2023 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Wygrzewaj zgodnie z procedurą. Mróz na zewnątrz (czyli znikoma wilgotność bezwzględna) zwiększa szybkość i skuteczność osuszania (oczywiście wentylacja ma działać normalnie). Minus - większe koszty. Ja wiem czy większe koszty. Na wiosnę gdybym chcial wygrzewać to muszę włączyć piec na extra miesiąc. A teraz i tak sobie delikatnie grzeje. Więc te koszty ciężko oszacować. Kiedy wygrzewanie się będzie lepiej opłacać. Zgodnie z procedura? Tzn ze co kilka dni zwiększać temperaturę azdo 45-50 stopni i później po 5-10 dniach w dół? W pięciu mam specjalna procedurę, która się nazywa wygrzewanie jastrychu. Mam zamiar jej uczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.02.2023 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Ja wiem czy większe koszty. Niby zdanie oznajmujące, ale składnia jakaś dziwna. Miało być "że" zamiast "czy"? Na wiosnę gdybym chcial wygrzewać to muszę włączyć piec na extra miesiąc. Za to spalanie znikome, bo straty cieplne dużo mniejsze dla utrzymania tej samej temperatury zadanej (wymaganej procedurą) bo powrót cieplejszy. A teraz i tak sobie delikatnie grzeje. Procedura jest ta sama niezależnie od temperatury za oknem - na początku i na końcu delikatnie, a po środku na maksa/50* tz i w mrozy znacznie większy wir w portfelu, niż latem czy nawet wiosną. Zgodnie z procedura? Tzn ze co kilka dni zwiększać temperaturę azdo 45-50 stopni i później po 5-10 dniach w dół? W pięciu mam specjalna procedurę, która się nazywa wygrzewanie jastrychu. Mam zamiar jej uczyć. Jakie zamierzasz dać okładziny? Dla przykładu Barliek wymaga wypełnienia takie protokołu dla uzyskania gwarancji. Jak innego producenta - pytaj jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts