ezg2014 11.02.2023 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Dom wybudowany w 2014r. Chciałbym polepszyć parametry energetyczne domu z uwagi na nadchodzącą klasyfikację energetyczną budynków. Izolację ścian i podłogi mam w miarę. Jedyne co mogę zrobić to wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Mam dom parterowy z nieużytkowym poddaszem (strych), na którym leży wełna mineralna. Przy okazji wentylacji mechanicznej dodałbym trochę wełny. Mam wentylację grawitacyjną. W każdym pomieszczeniu jest kratka wentylacyjna na ścianie przy suficie. Czy do tych otworów można podłączyć wentylację mechaniczną? Zaoszczędziłoby to kucia w sufitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 11.02.2023 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Możesz tak zrobić, ale wcześniej wyczyść kanały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 13.02.2023 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Temat powraca dość regularnie.Mam tak, kiedyś opisywałem dość dokładnie jak to zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts