Greeno 17.02.2023 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 Witam.Chcę przerobić poddasze na użytkowe . Obecnie stoję na etapie ocieplenia ścian kolankowych i tutaj mam problem. Cały dom na parterze jest wykonany z dwóch warstw porothermu z wełną między nimi. Na poddaszu natomiast ścianka kolankowa wykonana jest tylko z jednej warstwy porothermu i nie ocieplona w żaden sposób. Ciężko będzie mi ją ocieplić z zewnątrz i tutaj pojawia się moje pytanie . Czy wystarczy ją ocieplić od środka wełną i na to płyty karton gips ? Czy nic się nie będzie z tym działo. Gadałem z ludźmi starszej daty i twierdzą ,że wyjdzie zamróz , będzie wilgoć itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.02.2023 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2023 Wełna z folią paroszczelną tak samo jak na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts