Lebron87 19.02.2023 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Witam. Sąsiad przeniósł WC do łazienki i często słychać a właściwie to zawsze gdy spuszcza wodę z kibla robi się taki hałas jakby miał elektroniczna spłuczkę takie charakterystyczne wycie. Można powiedzieć że za każdym razem wiem kiedy są w kiblu. Teraz doszło bulgotanie gdy spuszczają ta wodę z kibla to ubmmie bulgocze. Od czego to? Pamiętam że kiedyś włączali spłuczkę kilka razy z rzędu jakby coś splukiwali i od tego właśnie czasu zaczęlo u mnie bulgotać. Jak temu zaradzić i co może być przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 19.02.2023 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Nie wiem o co chodzi z wyciem, ale z bulgotaniem chodzi o to, że spływająca kupa tworzy podciśnienie, które jest niwelowane zaciąganiem powietrza przez syfon u Ciebie. Można dyskutować dlaczego tak jest i dlaczego tak nie powinno być, ale rozwiązanie jest proste - montaż napowietrzacza np. na odpływie z umywalki, za syfonem (!). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lebron87 19.02.2023 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 A dlaczego 3 lata tego bulgotania nie było dopiero teraz się pojawiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lebron87 19.02.2023 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Nie wiem o co chodzi z wyciem, ale z bulgotaniem chodzi o to, że spływająca kupa tworzy podciśnienie, które jest niwelowane zaciąganiem powietrza przez syfon u Ciebie. Można dyskutować dlaczego tak jest i dlaczego tak nie powinno być, ale rozwiązanie jest proste - montaż napowietrzacza np. na odpływie z umywalki, za syfonem (!). A dlaczego bulgotanie pojawiło się dopiero po 3 latach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.02.2023 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 Problemy z odpowietrzeniem tego pionu, do którego podłączył porcelanowy telefon po przeniesieniu. "Całe miasto daje nam znać przez porcelanowy telefon" - tekst z serialu "X - Files" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts