Marek Pijowczyk 02.03.2023 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Cześć. Powiedzcie mi...... macie już pierwsze faktury za miesiące styczeń i luty za prąd z roku 2023 ? Dostałem dzisiaj fakturę..... za to praktycznie to samo zużycie...... mam 400 zł więcej na rachunku..... Zamiast 400 mam 800 zł do zapłaty. W styczniu płaciłem jeszcze 400. Dodam, ze rodzina 2+2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.03.2023 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Podaj konkrety, skan faktury.Zużycie prąd w kWh wcześniej i teraz, podane stawki za kWh, opłaty stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 02.03.2023 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 PGE - moja energia elektr. jest dziś 23% droższa niż w analogicznym okresie rok temu. Na pocieszenie :- z ostatnim rachunkiem za prąd dostałem ulotkę informującą, że dzięki rządzącym ta energia wcale nie jest taka droga jak mogłaby być- dziś media podały, że spółki skarbu państwa czyli m.in. w/w PGE zapłacą podatek od nadmiernych zysków wynikających z drogiej energiiZatem cieszę się, że dostałem 1 kop w tyłek, bo mogłem dostać 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.03.2023 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Cześć. Powiedzcie mi...... macie już pierwsze faktury za miesiące styczeń i luty za prąd z roku 2023 ? Dostałem dzisiaj fakturę..... za to praktycznie to samo zużycie...... mam 400 zł więcej na rachunku..... Zamiast 400 mam 800 zł do zapłaty. W styczniu płaciłem jeszcze 400. Dodam, ze rodzina 2+2 A to ciekawe, dziś też otrzymałem fakturę za prąd (Energa) i kWh wychodzi mi 7 groszy taniej niż w poprzedniej fakturze. Kto jest Twoim dostawcą energii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.03.2023 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 PGE - moja energia elektr. jest dziś 23% droższa niż w analogicznym okresie rok temu. Na pocieszenie : - z ostatnim rachunkiem za prąd dostałem ulotkę informującą, że dzięki rządzącym ta energia wcale nie jest taka droga jak mogłaby być - dziś media podały, że spółki skarbu państwa czyli m.in. w/w PGE zapłacą podatek od nadmiernych zysków wynikających z drogiej energii Zatem cieszę się, że dostałem 1 kop w tyłek, bo mogłem dostać 2. Droższa bo teraz masz 23% VAT a wcześniej miałeś 0 % VAT? Ale to nadal nie uzasadnia wzrostu z 400 zł na 800 zł. Dzięki rządzącym płacisz więcej niż to jest warte. Rząd łupi obywateli i jeszcze im wmawia, że dzięki rządzącym obywatele płacą mniej niż by mogli. I że generalnie jest to wina Unii i cyklistów i ekologów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.03.2023 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Droższa bo teraz masz 23% VAT a wcześniej miałeś 0 % VAT? Ale to nadal nie uzasadnia wzrostu z 400 zł na 800 zł. Dzięki rządzącym płacisz więcej niż to jest warte. Rząd łupi obywateli i jeszcze im wmawia, że dzięki rządzącym obywatele płacą mniej niż by mogli. I że generalnie jest to wina Unii i cyklistów i ekologów Ciekawe dlaczego ja dostałem normalny rachunek? Cud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.03.2023 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2023 Ciekawe dlaczego ja dostałem normalny rachunek? Cud? Dostałeś rachunek? Dziwne Ja dostałem "normalną" fakturę VAT. W 2022 dostawałem faktury z info o Rządowej Tarczy Antyinflacyjnej. W tej "tarczy" było 5% VAT na sprzedaż energii cieplnej, i energii elektrycznej i 0% na sprzedaż gazu ziemnego. Było też info dla bezrozumnych o tym: 59% KOSZT uprawnień do emisji CO2 w hurtowej cenie energii elektrycznej, wynikający z Polityki Klimatycznej Unii Europejskiej Na fakturze z 2023 jest info o Rządowej Tarczy Solidarnościowej ale już nie ma stawki 5% VAT a jest 23% VAT. Nie ma już "żarówki" z Polityką Klimatyczną Unii Europejskiej. Ciekawe dlaczego już nie ma?? Z Polityką było 5% VAT a bez Polityki jest 23% VAT? Tarcza Solidarnościowa polega na tym, że różnicę między 5% VAT a 23% rząd solidarnie bierze od nas na własne cele. Tylko już nie informuje na jakie cele bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 03.03.2023 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Mam nadzieję że na zakratowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 03.03.2023 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2023 Macie szczęście, że w ogóle ją dostaliście bo ja jeszcze nie dostałem faktury za grudzień (energa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.03.2023 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2023 Nie martw się.Im później zapłacisz tym lepiej (inflacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 04.03.2023 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2023 Nie ma się z czego cieszyć, to że nie dostałeś faktury to nie znaczy że nie została wystawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts