Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybraliście z umów z Tauronem? Serwisanta, Las, Lekarza, czy prosytyutkę w cenie?

Recommended Posts

Też miałem ten dylemat kilka dni temu. Faktycznie taryfa sprzedawcy jest najdroższa jeżeli chodzi o cenę za 1 kWh, ale... podpisanie umowy z jakimikolwiek usługami to jednak dodatkowe opłaty handlowe a to już kilkaset złotych rocznie (chyba że dla kogoś warte to jest tego kosztownego ubezpieczenia serwisu - oczywiście samej robocizny). Do tego dochodzi umowa najczęściej na 3 lata! Na razie jak napisałeś chroni nas trochę tarcza na ten rok a co potem będzie to nikt nie wie. Może być tak jak z gazem dla przedsiębiorców... pod koniec 2022 ceny z kosmosu a teraz kolejna obniżka już o 55%! Sądzę że z prądem może być trochę podobnie i te aktualne cenniki taryfy sprzedawcy też mogą być taką wydmuszką-straszakiem. Co w przypadku jak teraz podpiszemy np. umowę z serwisantem na 3 lata z rabatem ok. 10% jak może się okazać że cennik na przyszły rok będzie np. o 20% niższy? Wtedy będzie sorry taką podpisałeś umowę i 3 lata płać :( Niestety jest to forma zakładu (hazardu). Zdecydowałem się na taryfę sprzedawcy bo raz że w tym roku to i tak mamy ograniczoną cenę maksymalną więc cennik oficjalny mamy gdzieś a dwa że zawsze pozostajemy elastyczni i możemy zmienić dostawcę i taryfę w okresie miesięcznego okresu w zależności co się okaże na rok przyszły. W twoim przypadku przy znikomym zużyciu taryfa sprzedawcy wydaje się być najkorzystniejsza. Ciekaw jestem oczywiście też innych opinii.

Też tak chyba się zdecyduję na tę sprzedawcy. Elektryk też mi tak doradzał. Ogólnie to może będą miesiące, że naciągnę sporo w wyniku jakichś robót, ale w skali roku raczej niewiele skoro nie będę mieszkał, a poza tym zawsze potem można zmienić. Bo ona ma miesiąc wypowiedzenia, a nie obowiązuje na 3 lata. Z tego co się orientuję.