Martin386 09.03.2023 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 WitajcieNiedawno dostalem warunki na gaz i podjalem decyzje o zmianie ogrzewania z pompy na gaz.Jednak w zwiazku z tym, jest ryzyko ze gazownia wykona przylacze dopiero zima (2023/2024). Czy jezeli bedzie poprowadzona instalacja elektryczna oraz wod-kan i zrobione wylewki i tynki - to czy ewentualne zimowanie moze miec jakis negatywny wplyw na jakis element (wod-kan, elektryka, tynki i wylewki...) ? Dziekuje za wszystkie opienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.03.2023 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) https://forum.muratordom.pl/showthread.php?228998-Bud%C5%BCetowy-(TCO)-z-przyci%C4%99tym-bud%C5%BCetem-przy-stacji-PKP-z-widokiem-na-las&p=7636610&viewfull=1#post7636610 Gaz to ślepa uliczka. Teraz zapłacisz pewnie krocie za przyłącze, a jak kocioł zacznie się poważnie sypać, że naprawić się nie da, to się okaże, że obowiązuje już zakaz sprzedaży kotłów gazowych. Edytowane 9 Marca 2023 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin386 09.03.2023 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Nie takie krocie, bo rure mam zaraz za plotem wiec pociagne tylko 3 m od plotu do sciany Bardzije chodzi, ze gazownia nie chce zagwarantowac mi zrobienie przylacza dprzed zima wiec obawiam sie ze jesli zrobimy pelna instalacje to czy taka instalacja (oczywiscie ze spuszczona woda) bedzie mogla sobie przezimowac spokojnie czy bedzie trzeba dogrzewac dom jakos dom? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.03.2023 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Nie takie krocie, bo rure mam zaraz za plotem wiec pociagne tylko 3 m od plotu do sciany Jakie masz wyceny na przyłącze i instalację? Bardzije chodzi, ze gazownia nie chce zagwarantowac mi zrobienie przylacza dprzed zima wiec obawiam sie ze jesli zrobimy pelna instalacje to czy taka instalacja (oczywiscie ze spuszczona woda) bedzie mogla sobie przezimowac spokojnie czy bedzie trzeba dogrzewac dom jakos dom? Fotki nie dostarczyły odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts