Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Zimowanie instalacji wod-kan i elektrycznej

Martin386

Recommended Posts

Witajcie

Niedawno dostalem warunki na gaz i podjalem decyzje o zmianie ogrzewania z pompy na gaz.

Jednak w zwiazku z tym, jest ryzyko ze gazownia wykona przylacze dopiero zima (2023/2024).

Czy jezeli bedzie poprowadzona instalacja elektryczna oraz wod-kan i zrobione wylewki i tynki - to czy ewentualne zimowanie moze miec jakis negatywny wplyw na jakis element (wod-kan, elektryka, tynki i wylewki...) ?

Dziekuje za wszystkie opienie:)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?228998-Bud%C5%BCetowy-(TCO)-z-przyci%C4%99tym-bud%C5%BCetem-przy-stacji-PKP-z-widokiem-na-las&p=7636610&viewfull=1#post7636610

Gaz to ślepa uliczka. Teraz zapłacisz pewnie krocie za przyłącze, a jak kocioł zacznie się poważnie sypać, że naprawić się nie da, to się okaże, że obowiązuje już zakaz sprzedaży kotłów gazowych.

Edytowane przez Kaizen

Nie takie krocie, bo rure mam zaraz za plotem wiec pociagne tylko 3 m od plotu do sciany ;)

Bardzije chodzi, ze gazownia nie chce zagwarantowac mi zrobienie przylacza dprzed zima wiec obawiam sie ze jesli zrobimy pelna instalacje to czy taka instalacja (oczywiscie ze spuszczona woda) bedzie mogla sobie przezimowac spokojnie czy bedzie trzeba dogrzewac dom jakos dom?

• Like 1

Nie takie krocie, bo rure mam zaraz za plotem wiec pociagne tylko 3 m od plotu do sciany ;)

Jakie masz wyceny na przyłącze i instalację?

Bardzije chodzi, ze gazownia nie chce zagwarantowac mi zrobienie przylacza dprzed zima wiec obawiam sie ze jesli zrobimy pelna instalacje to czy taka instalacja (oczywiscie ze spuszczona woda) bedzie mogla sobie przezimowac spokojnie czy bedzie trzeba dogrzewac dom jakos dom?

Fotki nie dostarczyły odpowiedzi?