sliwki1719517300 11.03.2023 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Zamierzam ocieplić poddasze pianą PUR. Zrobiłem rozeznanie rynku i ceny wszystkich wykonawców są niemal identyczne, mimo że oferują różne piany. Wstępnie zdecydowałem się na pianę z jonami srebra Silverfoam Ag40, bo zdaniem oferenta jony srebra zapobiegają rozwojowi grzybów, pleśni. Czy ktoś może poradzić czym się sugerować przy wyborze piany; czy te jony srebra rzeczywiście cos dają czy to tylko chwyt marketingowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 30.03.2023 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Jony srebra same w sobie są antybakteryjne i faktycznie zapobiegają rozwojowi grzybów itd, ale jak działają w piance, to nie mam pojęcia. Moim zdaniem najlepiej byłoby Ci podpytać w hurtowniach, które zaopatrują wykonawców. Tam się dowiesz, co najlepiej się sprzedaje i co warto wybrać. Zadzwoń sobie do np. EGA w Starogardzie Gdańskim i podpytaj o wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.03.2023 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Jony srebra to mały przekręt marketingowy. Bardziej sugeruj się typem piany otwarto lub zamknięto-komórkową. Ta pierwsza może być aplikowana do dachów deskowanych natomiast drugiej nie polecam. Edytowane 31 Marca 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 30.03.2023 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 A jest pianka którą można aplikować wprost na dachówki bo nie ma membrany jak większość starszych domów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smolka 13.06.2023 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Panowie a to nie jest tak że jakiej marki piana to mniej ważna, ważniejszy agregat do pianki? Czyli np czy się dysza nie zacina nie przegrzewa się albo jak z napowietrzeniem piany itd? Mam dylemat właśnie na jaki agregat sie zdecydować myśle o Komatz Grander w Polsce są montowane i tu też jest serwis może jesteście w stanie coś doradzić? Dzieki byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts