Fenoloftaleina6 12.03.2023 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Stanęłam przed dylematem jaką rurę do okapu wybrać ponieważ nie mogę zastosować sztywnej pionowej gdyż:1) otwór wentylacyjny jest umieszczony o około 60cm na lewo i powyżej okapu2) projekt mebli sprawił że nad okapem jest łaczenie najwyższych szafek kuchennych i nie może tam iść sztywna rura ani kolankoCzytałam niepochlebne opinie o rurach elastycznychCzy macie jakieś sprawdzone rozwiązania? Model okapu ELECTROLUX LFG716R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 13.03.2023 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 Stanęłam przed dylematem jaką rurę do okapu wybrać ponieważ nie mogę zastosować sztywnej pionowej gdyż: 1) otwór wentylacyjny jest umieszczony o około 60cm na lewo i powyżej okapu 2) projekt mebli sprawił że nad okapem jest łaczenie najwyższych szafek kuchennych i nie może tam iść sztywna rura ani kolanko Czytałam niepochlebne opinie o rurach elastycznych Czy macie jakieś sprawdzone rozwiązania? Model okapu ELECTROLUX LFG716R Kup elastyczną ale taką z twardego aluminium. https://www.google.com/search?q=rura+elastyczna+aluminiowa+do+okapu&rlz=1C1GCEA_enPL834PL834&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjzz53_wdj9AhV1SfEDHVcGAzkQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=754&dpr=1.25 Niepochlebne opinie dotyczą elastycznych rur izolowanych, które do okapów się nie nadają, a są wykorzystywane przez niedouczonych instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.03.2023 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 No właśnie czytam i się zastanawiam co może być niepochlebnego w rurze którą zastosowałem , mam okap połączony rurą elastyczną i jakoś nie widzę problemu(Alu- sztywną) jest ładnie zabudowana, a w kuchni tworzy przysufitową skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 14.03.2023 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2023 Chodzi chyba o perforację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts