3rav 15.03.2023 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) Grzejnika łazienkowy (drabinkowy) mam podłączony przez zawór Herz VUA 50, niestety okazało się że mam zamieniony powrót z zasilaniem (zasugerowałem się kierunkami z zaworu VUA 40 bez sprawdzenia czy 50 ma tak samo - NIE ma). Czy mogę to jakoś zamienić bez przerabiania instalacji, dodam iż grzejnik jest już zamontowany. 1. Myślałem nad podmianą go na prosty + dołożenie kolana Herz: http://www.katalog.herz.com.pl/img/cms/Cennik%20HERZ%202020-strony-72.pdf ale przypuszczam że podniesie mi to grzejnik (pytanie też ile podniesie)? 2. Dołożenie "Przyłącze krzyżowe" Herz 1300434, ale chyba się nie zmieści, czy takie przyłącze można w ogóle dokręcić bezpośrednio do tego VUA? 3. Jakieś inne rozwiązanie? Z katalogu: Edytowane 16 Marca 2023 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 16.03.2023 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 a nie lepiej zrobić zamianę w rozdzielaczu?jeden pex skracasz a na drugim dokładasz kawałek rurki który obciąłeś poprzez złączkę. złączka to koszt kilku- kilkunastu zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 16.03.2023 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2023 (edytowane) a nie lepiej zrobić zamianę w rozdzielaczu? jeden pex skracasz a na drugim dokładasz kawałek rurki który obciąłeś poprzez złączkę. złączka to koszt kilku- kilkunastu zł Dzięki za odpowiedź, zapominałem nadmienić iż jest to instalacja na PP-R, zawór Herz jest podłączony przez takie podejście: Zastanawiam się czy tego po prostu tak nie zostawić ponieważ grzejnik jest mały: moc (55/45/20°C) (w W) 191 wymiary 69x55x4.5 (wysokość; szerokość; głębokość)? Edytowane 17 Marca 2023 przez 3rav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts