Carno 17.03.2023 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Czy ma sens izolacja z bloczków termoizolacyjnych, mam na myśli Izomur Plus lub Thermoblock gdy w projekcie budynku mam słupy betonowe, jest ich sporo bo budynek domu będzie stał na 2kat. szkód górniczych. Ściany z silikatów, chciałem zastosować izolacje termiczną nad płytą fundamentową izolując się na ścianach poprzez bloczki startowe termoizolacyjne. Jest w ogóle jakaś technologia by termicznie odizolować słup betonowy od fundamentu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.03.2023 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Wrzuć w szukajkę IsomurByło nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucike8 05.06.2024 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2024 (edytowane) Trzeba też na to uważać, biorąc pod uwagę inżynierię budowlaną. Jeśli będziesz zbyt cienki (4”, a nawet 6”, z którym miałem problemy), trudno będzie odpowiednio zagęścić beton wokół dowolnego pręta zbrojeniowego, jaki tam masz. A ponieważ pianka pozostaje na swoim miejscu, nie widać żadnych pustych przestrzeni i nigdy się nie dowiesz, chyba że będziesz miał szczęście sprawdzić dokładnie w odpowiednim miejscu i w ten sposób nigdy tego nie naprawisz... Niektórzy konsultanci ds. ICF spróbuje również ograniczyć użycie wibratorów przez wykonawcę, ponieważ obawia się on, że pianka będzie wydmuchana przez wysokie ciśnienie. Co, choć jest zasadną obawą, pogarsza problem konsolidacji VidMate . Edytowane 9 Czerwca 2024 przez lucike8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.06.2024 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2024 Jest w ogóle jakaś technologia by termicznie odizolować słup betonowy od fundamentu? czemu izolacje termiczna płyty nad płytą? a nie po nowemu pod-to zaiziluje termicznie słupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meeta 12.07.2024 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2024 (edytowane) Nie jestem ekspertem od izolacji, ale byłem w Kurdystanie i dużej części Bliskiego Wschodu i zawsze ciekawiło mnie, jak mało jest izolacji. Wydawało się, że ludzie bardziej skupiają się na dywanikach podłogowych i grubych kurtkach. Możesz uzyskać lepszą izolację dzięki zastosowaniu podwójnego szkła okiennego niż jakiejkolwiek modyfikacji ściany, choć oczywiście oba będą najlepsze. Najskuteczniej jest zaizolować ściany od zewnątrz, ale łatwiej omegle xender jest to zrobić od wewnątrz. Dużą różnicę zrobiłoby także dodanie poddasza z izolacją na podłodze. Wygląda na to, że wszystkie dachy były płaskie i przeznaczone do powieszenia prania lub dobudowania na górze kolejnego piętra w celach finansowych. Edytowane 16 Lipca 2024 przez meeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts