d7d 26.04.2023 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Nie pisali o tym ani w interii ani w onecie ? Wysilcie się troszkę , a nie czekacie na linka albo obrazek . Jak mawia klasyk , dokształćcie się i wróćcie mądrzejsi. Nie , bo wtedy byłoby jak w 39 . A tak to przynajmniej Ci z zachodu nie zniszczą nas militarnie, bo gospodarczo to ..... Bo nie wiem czy zauważyłeś ale tak jakby trąbią o tym od ponad roku, zastraszając i robiąc ludziom papkę z mózgów. Nie było i nie ma takiego paktu. Możliwe że takie pakt powstał na rossyjskich strona ale tam nie potrafię i nie chcę szukać. Było już o szukaniu informacji w TVN, gazeta, interia, onet , wp i inne ... Gdzie Ty znajdujesz informacje o tym pakcie ZSSRR - NATO lub Russia - NATO ? "zachód" nas zniszczył gospodarczo ? "trąbią o tym od ponad roku" zastraszając i robiąc papkę z mózgów... o tym tez czytałeś w swoich mediach? Nieźle się popisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.04.2023 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 " Masz dziwny obraz rosji... Ten naród jest indoktrynowany tak długo, że ma klapki na oczach a jedynym źródłem informacji są państwowe media. Pytani na ulicy wprost mówią - bydło się zbuntowało i trzeba zrobić porządek. Jaka Ukraina? Jaka Polska? Litwa, Łotwa, Estonia ...? Przecież to jest ich! Trzeba przywrócić porządek, bo im (znaczy - nam) się w dupach powywracało i uważamy, że coś możemy bez zgody kremla. Do tego - rosja jest wielka, potężna i ma drugą armię świata. Że jeszcze nie wygrała? -Pewnie zbyt łagodnie podchodzą do tej specjalnej operacji... Tobie naprawdę się wydaje, że to Putin jednoosobowo ten bajzel nakręcił? Przecież tam największe protesty (bardzo odważnych ludzi) liczą po kilkanaście do kilkudziesięciu osób! Adam M. Jak na człowieka, bądź co bądź już wiekowego i mającego nawet książki w domu, to jednak masz trochę naiwne spojrzenie na Rosję. Dosyć stereotypowe i charakterystyczne dla przeciętnego Polaka. Pomijam też wywody niektórych tutaj piszących, którzy swoje analizy mają wyjątkowo tożsame z przekazem Mardana czy Skabejewej. Pan "Szczęśćboże" Braun czy JKM także powielają częściej propagandę "bobrojada" Simonian niż znają mechanizmy społeczne w Rosji. Proponuję zerknąć chociaż do "Watahy Putina" Hieronima Grali czy prac Kara Murzy albo Katza i przekonać się jak mało wiemy o tamtym społeczeństwie. Wielikaja Rassija to ogromna kryminalna korporacja z kierownikiem Putinem, który jest ważną figurą wyłącznie dla obywateli maluczkich, trolli , wygodnej propagandy (obustronnej) i wszystkich pożytecznych idiotów. To jest jednak tylko herszt, którego zarząd bandy może w razie czego zmienić I tu masz rację, Ten cały bajzel i tzw. carskie Piotrowe zapędy, to nie wymysł świętego Wołodi tylko sztafaż. Nieprawdą natomiast jest, że pribałtyka i cały demolud bez NRD nie interesuje prostego ludu a brak sukcesu też nie wynika z łagodnego podejścia . 23 lata odpowiedniego prania mózgu swoje zrobiło. Na piorących i pranych. Rosja jako stan umysłu, to dobre określenie dla tych 73% skandujących obywateli i rozpieszczonej kamaryli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 26.04.2023 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Kolejna bzdura, myślisz, że jesteś mądrzejszy od innych bo nagle odkryłeś, ze media często kłamią i manipulują ludźmi. Nie prawda, nie nagle. Od dawna to wiem. Uparłeś się, że będziesz wpierać putina nieależnie jakie argumenty ci przedstawią i zabrnąłeś w tym tak daleko, że uwierzyłeś w swoje wywody. Chyba każdy ma prawo aby wypowiedzieć się w danej sprawie. Czytam i słucham innych źródeł niż Ty i mam inne zdanie w tym temacie. To Rosja za sprawą putina napadła Ukrainę a nie odwrotnie. Wskaż mi miejsce , gdzie napisałem że to nie jest prawda. to Rosja chce zagarnąć Ukrainę a nie odwrotnie. Zagarnąć to może wielkie słowo, na pewno nie dopuszczą do tego aby na Ukrainie stacjonowały wojska sojuszu. Wschód już mają, prawdopodobnie odetną Ukrainę od Morza Czarnego , a to co pozostanie czyli banderowska część kraju będzie niebytem na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.04.2023 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Ty nas nie przepytuj Tu się zgadzam, nie ma sensu pytać, bo potem pytany nadzwyczaj łatwo porzuca temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.04.2023 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 . Wschód już mają, prawdopodobnie odetną Ukrainę od Morza Czarnego ,. Hahaha, rusofil-fantasta. Oni miasteczka wielkości Ełku od 8 miesięcy nie potrafią zdobyć, a tobie marzy się Odessa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 26.04.2023 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2023 Tu się zgadzam, nie ma sensu pytać, bo potem pytany nadzwyczaj łatwo porzuca temat Nie skamlaj tylko szukaj. Hahaha, rusofil-fantasta. Oni miasteczka wielkości Ełku od 8 miesięcy nie potrafią zdobyć, a tobie marzy się Odessa ? Mnie się marzy wycieczka dookoła świata, jakie będą wydarzenia na Ukrainie mogę tylko przypuszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.04.2023 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 Ależ dobrze wiem jak jest w Rosji bo mam znajomych Rosjan ale to nie zmienia faktu że to Rosja za sprawą putina zaatakowała Ukrainę. Tak, uważam, że podjął jednoosobowo decyzję za namową i mozliwe zmanipulowany przez otoczających go doradców, którzy oczywiście bardziej lub mniej nim sterują. Tak jak z każdym dyktatorem/przywódcą. Musi wykonywac pewne decyzje aby być na stanowisku ale ostatecznie to była jego decyzja.Równie dobrze można bronić hitlera czy mussiliniego czy obecnego przywódcę Korei Północnej. To dlaczego putin jeszcze żyje? Naród odpowiada za swojego przywódce. Wzystkie ruski stanowią zagrożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 27.04.2023 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 To dlaczego putin jeszcze żyje? Naród odpowiada za swojego przywódce. Wzystkie ruski stanowią zagrożenie Kim Dzong też jeszcze żyje i co ma do tego jego biedny naród ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 27.04.2023 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 Pewnie się cieszą że nikt nie przeprowadza u nich specjalnej operacji wojskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.04.2023 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Kim Dzong też jeszcze żyje i co ma do tego jego biedny naród ? To że jego naród, jakiś, wojskowy, wściekły pies... go nie załatwił. Naród odpowiada za władce. Jesli naród nie obala władcy tzn go popiera a jeśli stanowi zagrożenie dla PL/NATO/UE jest wrogi. Czytaj lepiej poświecić tamte miliony dla spoku mojego ogródka. Wartościuj ludzi. Najpierw ja/rodzin Sąsiad Religia/Kraj/Sojusz/Unia (nie jestem religijny jednak nie jest to tam przypadkowy) Obcy człowiek Ta hierarcha sprowadza się zawsze do ochrony JA. Aby popierać rosje lub jej kulturę trzeba" a) mieć w tm interes b) być idiota Innej opcji nie widzę Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 27.04.2023 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 To że jego naród, jakiś, wojskowy, wściekły pies... go nie załatwił. Naród odpowiada za władce. Jesli naród nie obala władcy tzn go popiera a jeśli stanowi zagrożenie dla PL/NATO/UE jest wrogi. Czytaj lepiej poświecić tamte miliony dla spoku mojego ogródka. Wartościuj ludzi. Najpierw ja/rodzin Sąsiad Religia/Kraj/Sojusz/Unia (nie jestem religijny jednak nie jest to tam przypadkowy) Obcy człowiek Ta hierarcha sprowadza się zawsze do ochrony JA. Aby popierać rosje lub jej kulturę trzeba" a) mieć w tm interes b) być idiota Innej opcji nie widzę Czyli wychodzi na to że Rosjanie muszą mieć jakiś interes w tym skoro popierają swojego przywódcę , w innym wypadku zostałby obalony. a jeśli stanowi zagrożenie dla PL/NATO/UE jest wrogi. Można też sprawić aby medialnie wyglądał na wrogi . Wtedy następuje proces tzw. grillowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.04.2023 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 Czyli wychodzi na to że Rosjanie muszą mieć jakiś interes w tym skoro popierają swojego przywódcę , w innym wypadku zostałby obalony. Można też sprawić aby medialnie wyglądał na wrogi . Wtedy następuje proces tzw. grillowania Prędzej rosjanie to naród debilny co widać po ich rozwoju i strukturze kraju. Majac pełno surowców klepać biedę Można tak twierdzić że media to kreują jednak wiele temu przeczy: -historia dalsza i bliższa (zakręcanie kurka z gazem) -atak na Ukrainę (raczej Ukraina nie miała zbytniej możliwości aby zagrozić rosji), a atak na nich to osłabianie nas poprzez chęć eliminacji naszej strefy buforowej Czy w pytaniu które postawiłem jest odpowiedź C) chiabym ją poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.04.2023 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 Wiidzę dziwne powiązanie że użytkownicy forum popierajacy ruskich również w Czasie COVIDa byli przeciwko DDM, szczepieniom. I powraca pytanie czy to osobnikiA)B) I wygląda na to że ruski w czasie covida prowadzili atak hybrydowy na UE swoimi biorobotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 27.04.2023 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 Wiidzę dziwne powiązanie że użytkownicy forum popierajacy ruskich również w Czasie COVIDa byli przeciwko DDM, szczepieniom. I powraca pytanie czy to osobniki A) B) I wygląda na to że ruski w czasie covida prowadzili atak hybrydowy na UE swoimi biorobotami. No to już tu poleciałeś po bandzie , nawet szpece od tych paraszczepionek sami przyznają rację że to szkodliwe świństwo i masa ludków nawet o renty walczy z powodu zniszczonego zdrowia , to nie moje to widziałem na Niemieckiej TV Arte oni mają swój kanał na jutubie nawet z Polskim tłumaczeniem to łaskawie popatrz ile tym ludziom krzywdy wyrządzono u nas się milczy bo już ponad 300 lekarzom odebrano prawo wykonywania zawodu że śmeli poddać w wątpliwość tą pseudoszczepionkę to się nazywa demokracja ? tak czy jakoś tak ? a ty dalej nieświadom bądź i ciesz się że cię to nie dopadło bo dużo tego szczęścia nie miało i na wózkach inwalidzkich jeżdżą lub piachem oddychają po tym gównie nazywanym szczepionką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 27.04.2023 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 To że jego naród, jakiś, wojskowy, wściekły pies... go nie załatwił. Naród odpowiada za władce. Jesli naród nie obala władcy tzn go popiera a jeśli stanowi zagrożenie dla PL/NATO/UE jest wrogi. Czytaj lepiej poświecić tamte miliony dla spoku mojego ogródka. Wartościuj ludzi. Najpierw ja/rodzin Sąsiad Religia/Kraj/Sojusz/Unia (nie jestem religijny jednak nie jest to tam przypadkowy) Obcy człowiek Ta hierarcha sprowadza się zawsze do ochrony JA. Aby popierać rosje lub jej kulturę trzeba" a) mieć w tm interes b) być idiota Innej opcji nie widzę Skoro przywódcy takich państw jak Rosja, Białoruś , Korea Płn żyją tzn że nie jest to takie proste Ja jestem zdania że Rosja i Rosjanie to stan umysłu. Nawet Ci którzy wyjechali dawno i żyją w innym kraju dalej wierzą w swój ustrój i twierdzą ze cały świat jest beeeeee. Za to znam sporo Ukraińców i oni są zupełnie inni , bardzo pozytywni . Mieszkają w naszym kraju juz wiele lat, mają tu mieszkania , dzieci, żyją na odpowiednim poziomie i bardzo sobie chwalą życie w naszym grajdole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 27.04.2023 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 Aby popierać rosje lub jej kulturę trzeba" a) mieć w tm interes b) być idiota Innej opcji nie widzę Z tą opcją sie akurat zgadzam Ich nie da się lubić nawet jak ktoś by bardzo chciał A oni sami nie potrafią załatwiać inaczej spraw niż siłowo i tak jest od zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson29 27.04.2023 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 No to już tu poleciałeś po bandzie , nawet szpece od tych paraszczepionek sami przyznają rację że to szkodliwe świństwo i masa ludków nawet o renty walczy z powodu zniszczonego zdrowia , to nie moje to widziałem na Niemieckiej TV Arte oni mają swój kanał na jutubie nawet z Polskim tłumaczeniem to łaskawie popatrz ile tym ludziom krzywdy wyrządzono u nas się milczy bo już ponad 300 lekarzom odebrano prawo wykonywania zawodu że śmeli poddać w wątpliwość tą pseudoszczepionkę to się nazywa demokracja ? tak czy jakoś tak ? a ty dalej nieświadom bądź i ciesz się że cię to nie dopadło bo dużo tego szczęścia nie miało i na wózkach inwalidzkich jeżdżą lub piachem oddychają po tym gównie nazywanym szczepionką . Kulibob odsłoni ramię do wszystkiego , aby tylko był święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.04.2023 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 No to już tu poleciałeś po bandzie , nawet szpece od tych paraszczepionek sami przyznają rację że to szkodliwe świństwo i masa ludków nawet o renty walczy z powodu zniszczonego zdrowia , to nie moje to widziałem na Niemieckiej TV Arte oni mają swój kanał na jutubie nawet z Polskim tłumaczeniem to łaskawie popatrz ile tym ludziom krzywdy wyrządzono u nas się milczy bo już ponad 300 lekarzom odebrano prawo wykonywania zawodu że śmeli poddać w wątpliwość tą pseudoszczepionkę to się nazywa demokracja ? tak czy jakoś tak ? a ty dalej nieświadom bądź i ciesz się że cię to nie dopadło bo dużo tego szczęścia nie miało i na wózkach inwalidzkich jeżdżą lub piachem oddychają po tym gównie nazywanym szczepionką . Można tylko tak odpowiedzieć No ale to nie temat o covidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 27.04.2023 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 A wracając do tematu dlaczego unia nam zakazuje się grzać palić likwidować kopalnie chyba z niewiedzy bo pojawiły się nowe badania i BYĆ MOŻE każą nam otwierać kopalnie abyśmy wypuszczali jak najwięcej metanu :D:D:D:D:D https://nettg.pl/gornictwo/196172/swiat-pytania-wokol-roli-metanu/set/page/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.04.2023 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2023 Kulibob odsłoni ramię do wszystkiego , aby tylko był święty spokój. Odezwał się ekspert od szacowania ryzyka:) Ja zawsze szukam korzyści osobistych ale fundamentem jest pełny brzuch i ciepło w dupę.Za to poświęcę cały świat.Są priorytety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts