Snxji 17.03.2023 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2023 Cześć, Posiadam okap marki GÖTZE & JENSEN BH400KM https://www.mediaexpert.pl/agd-do-zabudowy/okapy-do-zabudowy/okap-gotze-jensen-bh400km?gclid=EAIaIQobChMIjaaR5q_j_QIVESwYCh3oqQgwEAAYASAAEgKAsvD_BwE Używam okapu w trybie pochłaniacza ponieważ nie mam możliwości podłączenia do czegokolwiek. Nigdzie nie mogę otrzymać konkretnej odpowiedzi i wyjaśniania. Mianowicie czy w okapie używając go w trybie pochłaniacza z zamontowanymi filtrami węglowymi można zakleić/zamknąć wyjście powietrza ? Załączam zdjęcie na którym zaznaczyłem o co mi dokładnie chodzi. Pytam, dlatego, ze jedni mówią, ze mozna inni, ze nie. Problem jest taki, ze przy drugim i trzecim biegu okap tak zasuwa, ze powietrze które jest ładowane prosto do szafki nad okapem otwiera ją Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.03.2023 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2023 Okap raczej sam nie pochłania więc musi być podłączony do zasilania elektrycznego. Jeśli więc po włączeniu zassie powietrze to musi je jakąś drogą wypuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 18.03.2023 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2023 Ten otwór nie może być zatkany. Rozważ jakiś otwór w szafce na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 18.03.2023 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2023 (edytowane) Heh...gdyby nie nazwa okapu, to bym pomyślał, że to mój niedawny inwestor pisał, bo też mu tak okap zamontowali. W takich sytuacjach powietrze powinno być wyprowadzone poza meble albo kanałem, albo okapem tego typu - http://niebalaganka.pl/wp-content/uploads/2015/03/jak-wyczy%C5%9Bci%C4%87-okap-kuchenny-807x527.jpgNo i oczywiście, niezbędny jest filtr węglowy i częste mycie siatkowego, który tłuszcz wyłapuje. Edytowane 18 Marca 2023 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 18.03.2023 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2023 Nie może być zatkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts