Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

Andrzejka, a nie przeszkadza Ci brak łazienki na poddaszu? Albo chociaż generalnie drugiej, choćby najmniejszej, łazienki w domu? Bo w sumie w projekcie masz ino 1 dużą łazienkę, która będzie także pomieszczeniem gospodarczym.

Sam wygląd domku bardzo fajny - kolejna stodółka. :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie powiem,żebym nie miała wątpliwości co do słusznoości wyboru projektu bo mam i to duże. :roll:

Mam nadzieję, że da się wcisnąć łazienkę na poddaszu. Nie bedzie przestronna ale cóż dzieci będą musiały się taką zadowolić. A łazienka na dole bedzie tylko łazienką. Pomieszczenie gospodarcze i c.o. będzie za garażem, który mam zamiar dobudować z prawej strony.

Jak ma być tanio to musi być kosztem czegoś.

A co do stodółek to rzeczywiście są jedyne w swoim rodzaju. :wink:

Pozdrawiam

Andrzejko, dla każdego z nas chyba, którzy nie śpimy na forsie, budowa domu jest kompromisem między tym, co chcemy mieć i co mieć możemy. Ile stresów i cięzkich decyzji - ale za to ile radości z takiej stodółki :D Ja to już bym na tym naszym betonie zamieszkać mogła. :D

Ja to już bym na tym naszym betonie zamieszkać mogła. :D

Oj AgnesK pomyśl tylko co to za radość będzie- pierwsza noc we własnym domu, szczególnie po czasowym mieszkaniu u Kaziów.

Już widzę twoje posty pełne radości i szczęścia.

Pozdrawiam i życzę jak najszybszego zamieszkania.

Nie wiem jak to zrobiłam ale przegapiłam wpis z linkem projektu :oops: :oops: :oops:

Kiedys też braliśmy pod uwagę ten projekt ale okazał się za mały jak dla nas :-?

Bardzo barkuje tej łazienki na górze musicie coś tam wykombinować, ale to tylko moja sugestia :oops: Nie ma jednak jak to stodólka :lol:

Życzę Wszystkiego dobrego :)

Będzie dobrze bo musi być :lol:

Andrzejko droga, dzisiaj takie po... czasy... Mój mąż dostał 3 lata temu przeniesienie służbowe. Pracuje ok 350 km od domu. Wyjechał gdy glizdeczka miała rok i 2 mies. Jeszcze 2,5 roku. Nie jest łatwo, ale nie ma innego wyjścia. Zawsze pocieszam się tym, że inni mają jeszcze gorzej. To nasze najlepsze lata.. niestey z tą myślą nie jest mi lżej. Ale kiedyś to się skończy. Także u Ciebie. Zamieszkacie w swoim domu i powiecie: warto było. Ja w to bardzo wierzę. Cóż innego pozostaje?

Jesteście wspaniałe. :D Dzieki. :D

Andrzejka głowa do góry wróci zarobi będzie domek

Bedzie dobrze bo musi być

Aga J.G.I mnie ta myśl podtrzymuje na duchu.Dzięki za słowa otuchy. :D Już mi weselej. :p

Andrzejka to jest nas dwie! mój mąż też zarabia na nasz domek i też mi b. smutno samej

No to będziemy się wzajemnie pocieszać aniu67 i liczyć dni do ich powrotu. W grupie zawsze raźniej.

Mój mąż dostał 3 lata temu przeniesienie służbowe. Pracuje ok 350 km od domu. Wyjechał gdy glizdeczka miała rok i 2 mies. Jeszcze 2,5 roku.

Wiesz co AgnesK naprawdę was podziwam. Musicie być strasznie silni. Nie dosyć , że tak wspaniale razem żyjecie i radzicie sobie ze wszystkim- bo tak chyba jest- to jeszcze w tym ciężkim okresie potrafiliście zbudować wasz dom.

Naprawdę szczere gratulacje i dziekuję.

Pozdrawiam.

Andrzejko chcesz zrezygnować z Angeli-szkoda, to miły domek.W katalogu, ktory mam przed sobą jest wersja z garażem, trzeba tylko go wydłużyć i tam zrobić kotłownię! I za to chcą 1800?? u mnie doprojektowanie podpiwniczenia pod całym budynkiem 500, a adaptacja wraz z pozwolaniem na bud.2200, ale szukam dalej, może będzie gdzieś taniej.Ty też jeszcze trochę się porozglądaj- pozdrawiam

Potwierdzam to, co mówiła Ania. NIe masz żadnych znajomych, którzy domu pobudowali i mają jakieś namiary na architektów? JA w ub roku jak szukałam biura to te na telefon wołały mi 2500-3000 za samą adaptację!! W rezultacie znaleźliśmy panią architekt, która za 1800 zrobiła adaptację, mapy przyłączy, opłaciła ZUD - słowem wszystko. Daliśmy jej projekt do ręki a zobaczyliśmy go ponownie a starostwie.

Trzymam kciuki za poszukiwania owocne.

Ps. Za mapy wysokościowe geodeci wołali nawet 1500 :o W końcu znaleźliśmy babeczkę za 500 :D

Aniu67 narazie nie chcem rezygnować z Angeli. To jedyny projekt który pasuje mi i męzowi :p I mam nadzieję, że nie będzie to konieczne. Też mam ten katalog tylko, że u mnie garaż ma być od strony sypialni.

AgnesK tak się składa, że nie mam takich znajomych. :( Moi znajomi głównie mieszkają w blokach i nie pałają chęcią budowy domu. :cry:

Może rzeczywiście za szybko się zraziłam :roll:

Będę dalej szukać.

Miłego wieczora.

Andrzejko piszesz, że masz doła?no to mamy to samo! Ja tez zamówiłam mapkę- ja z kolei dowiedziałam się, że jest ważna rok- działkę już mam praktycznie uzbrojoną, a na projekt nie mogę się zdecydować(lmb 31, lmb27 od Lipińskich, Pod dębem z Muratora) no i ten dół...czy damy radę( chcemy budować bez kredytu) - trochę się przestraszyłam i w dodatku euro nisko :evil: zaałamka! tylko, że mój mężuś jutro wraca i zawsze to razem lżej. Andrzejko to może trzymajmy się jakoś i nie wpadajmy w dołki- może więcej nadziei- będzie dobrze!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D