Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D :D :D

Zycie jest nieprzewidywalne! Jeszcze rok temu nie myślelśmy o budowie domu, a tu proszę: projekty, zmiany, adaptacje, p o z w o l e n i e n a

b u d o w ę :o czy to dzieje sie naprawdę? Mężulek wraca :D i w poniedziałek idziemy do biura uzgodnić zmiany( miało być w sobotę) A wczoraj zaprojektowałam piwnicę w 3 wersjach :D

Hej

Bardzo bym chciała ale:

1. nie mam jeszcze wybranego konkretnego projektu i nie jestem w stanie określić dokładnie jego parametrów,

2. do wz mam dołaczyć oświadczenie o posiadaniu prawa dysponowania nieruchomością a tego nie mam niestety,

3. pewnie coś jeszcze stoi na przeszkodzie ale teraz jakoś nie przychodzi mi do głowy :roll:

Narazie tyle :wink:

Kroyena dzięki za przywołanie do porządku :wink:

Ty się do roboty od "d_u_p_y Maryni" (takie potoczne wyrażenie, przepraszam wszystkie Marynie, a z podkreślnikami bo na Forrum Murratorum automat jest co piękną, acz dosadną mowę przeinacza) nie bierz.

Myśma też wystąpili o WZ i w między czasie sobie projekt wybrali i jak przyszły WZ to tenże wybrany projekt można było o kant, tego ładnego wyrazu roztrzaskać.

Bo gmina: kalenicę, wysokości, odległości, powierzchnie, kąt dachu, a nawet kolorystykę nadała.

I trzeba było projektu od nowa szukać.

No chyba, że w twojej gminie jest inaczej, czego ci życzę. :wink:

Kroyena jam z grodu prostego i nie tak sławetnego jak twój. U mnie jak mniemam dowolność form możliwa i pozwoleństwa na różne domostwa pewnie mozna otrzymać. Twój gród wszak musi zachować

układ i forme aby dalej swym pięknem oczy mógł cieszyć wasze i odwiedzających je ze wszystkich stron poddanych.:wink:

Ale powiem ci wszakże Kroyeno herbu Kroye, że twe nowe projekta choć nie z blaskiem są :wink: bardzo mi do gustu przypadły.

Toć ja Asance klikam (babo uparta :evil: ), że tak trza bo lexym nowe/stare ode Anno Domini 2004 sprawowane jest i omija jeno chłopskie zagrody, a to i pewnie nie wszystkie.

A jurisdicum Sioła Biskupiego pode Gród Przemysława nie podlega jeno pode Grodek od pabiedy nad Mazowszanami (krąbrne byli, ale potem spokornieli) Pobiedziskami zwany.

A i tak szczęściem miał bo nowa kasztelania graniczy z chłopską zagrodą i wedle tego stawiać kasztel w ogólności mnie pozowlili. Ponoć jak somsiadów ni ma to .... (ten ładny wyraz) zimna.

A no jak się wybiera [(p)osłów] takie się ma prawa. :o :evil: :roll: :cry:

Andrzejko :D Jak tam rozważania na temat projektów? My też, aby podjąć decyzję co do projektu, bylismy najpierw w gminie po plan zagospod. przestrzennego.

Wypożyczyłam na weekend projekt naszego domku i juz teraz wiemy jak wszystko wygląda! Ustalilismy zmiany i jutro idziemy do biura dogadać szczegóły.

Pozdrowienia :D

Czyli jutro wszystkie wasze decyzje dotyczące zmian zostaną już formalnie zaakceptowane i koniec rozważań :wink: wszystko będzie jasne.

Pozostanie czekanie na pozwolenia no i oczywiście cegła po cegle i domek będzie stał.

Serdecznie ci tego życzę i pozdrawiam.

Teraz myślę nad tym domkiem

http://www.archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=projekt&n=320

ale tylko myślę narazie :wink: A co będzie to sama nie wiem :roll:

Pozdrawiam

Hej :D

Domek niczego sobie! 145 m to juz coś! chociaż bardziej podobaja mi sie domki z dachem dwuspadowym, to ten jest u mnie na drugim miejscu :D

Jeżeli chodzi o pracownię to coś słyszałam, że ma niezadobrą opinię- może się mylę :(

Zmiany w naszym domku zostały zaakceptowane, doszło poszerzenie domku o 50 cm( wygodne miejsce na schody i większy salon) i obniżenie stropu.Za dwa tygodnie- w sobotę- pierwsza przymiarka :D

Miłego wieczoru :D

Wiesz co Aniu my chyba nigdy nie wybierzemy tego projektu.

Zaczynam mieć tego dosyć a trzeba się decydować.

Byłabym szczęsliwa gdybym mogła się zadowolić 3 sypialniami. Byłaby to bez wątpienia parterówka w stylu waszego domku czyli prosta, oczywiście z garażem.

Mówisz, że mają niezadobrą opinię :roll:

U was domek ma być szerszy o 50 cm - to duża zmiana.

O rany :roll: pierwsza przymiarka już a dwa tygodnie :roll:

Pozdrawiam

:p

Czytałam o Archigraphie ale nic złego się nie doczytałam :roll:

Może źle szukałam. :roll:

Niemniej jednak miałam dziś przyjemność odwiedzić mieszkanko z poddaszem na którym wszystkie okna były dachowe---nie chcę takich ciemności zimą. Strasznie ponuro to wyglądało. A więc dachy czterospadowe zostały skreślone.

Powróciliśmy znowu do Marysi i Dukata a więc stodoły górą.

:wink: :p

:D

Zazwyczaj wraca się do pierwszych wyborów. Stodoły górą!!! Myślę, że to będzie dobry wbór :wink

Dzisiaj odebralismy warunki przyłączenia gazu :D

Jutro podpisujemy umowę z gazownią, która wykona gazociag-a my poniesiemy koszt przyłącza ok.1000+vat

A kiedy podpisujecie akt notarialny?

Pozdrowionka :D :D :D

Andrzejko :D

Czytam Twój dziennik i gęba mi się śmieje :D Jutro będziesz miała działkę!!! i załatwiasz adaptację :D No i najważniejsze......decyzja co do projektu :D Piszesz, że Marysia- świetnie!!!!!!!!- to dobry wybór :D wiem, wiem dopóki projekt nie zakupiony... :D

Życzę jutro udanego dnia i miłego świętowania :wink:

Bardzo się cieszę :D

Pozdrawiam :D

Andrzejko - czytam z wielką przyjemnością Twój dziennik, jest taki spokojny i stonowany. Co do małego miasteczka i wszechwiedzących mieszkańcó. Ja miałem w ubiegłym roku kilka podobnych przygód, najciekawsza w sklepie ogrodniczym, gdzie kupowałem końcówkę do węża i wąż. Zastanawiałem się przez chilę (głośno) czy nie wziąść takiej wielokońcówkowej z uchwytem pistoletowym. Na moje głośne rozważania pani z uśmiechem i powiedziała: "proszę Pana - myślę, że ta się na budowę nie nadaje, bo muraże ją szybko zniszczą..." o takie oczy dostałem... :o a moje miasteczko to takie lekko ponad 10 tys mieszkańcó. W domu z żoną się zastanawialiśmy czy w programie lokalnym o tym też nie wspomną :wink: , ale po co skoro już wszyscy wiedzą... Takie jest to nasze życie.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że wiosna szybko przyjdzie umożliwiając dalsze prace...

Dziękuje wam wszystkim pięknie za ciepłe słówka :p Ciesze się, że Marysia wam się podoba :p

Rafałek taki to już jest urok małych miasteczek :p ale ja muszę przyznać, że za żadne skarby nie chciałabym mieszkać w dużym mieście. Czemu? Moim zdaniem nie ma w nich tej swojskiej atmosfery :p Ale kto co lubi. :wink: