andrzejka 23.02.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Hej. Najgorzej że wszystkiego nie da sie przewidzieć w życiu I nie wiadomo jaki dom będzie nam w przyszłości potrzebny. Cieszę się że twój mąż będzie na krótkim urlopiku. Krótki ale dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 23.02.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Zycie jest nieprzewidywalne! Jeszcze rok temu nie myślelśmy o budowie domu, a tu proszę: projekty, zmiany, adaptacje, p o z w o l e n i e n a b u d o w ę czy to dzieje sie naprawdę? Mężulek wraca i w poniedziałek idziemy do biura uzgodnić zmiany( miało być w sobotę) A wczoraj zaprojektowałam piwnicę w 3 wersjach Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.02.2005 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Kobieto ty bież tą mapkę i leć do gminy. Podanie o WZ skałdaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.02.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Bardzo bym chciała ale: 1. nie mam jeszcze wybranego konkretnego projektu i nie jestem w stanie określić dokładnie jego parametrów, 2. do wz mam dołaczyć oświadczenie o posiadaniu prawa dysponowania nieruchomością a tego nie mam niestety, 3. pewnie coś jeszcze stoi na przeszkodzie ale teraz jakoś nie przychodzi mi do głowy Narazie tyle Kroyena dzięki za przywołanie do porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.02.2005 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Ty się do roboty od "d_u_p_y Maryni" (takie potoczne wyrażenie, przepraszam wszystkie Marynie, a z podkreślnikami bo na Forrum Murratorum automat jest co piękną, acz dosadną mowę przeinacza) nie bierz. Myśma też wystąpili o WZ i w między czasie sobie projekt wybrali i jak przyszły WZ to tenże wybrany projekt można było o kant, tego ładnego wyrazu roztrzaskać. Bo gmina: kalenicę, wysokości, odległości, powierzchnie, kąt dachu, a nawet kolorystykę nadała. I trzeba było projektu od nowa szukać. No chyba, że w twojej gminie jest inaczej, czego ci życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.02.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Kroyena jam z grodu prostego i nie tak sławetnego jak twój. U mnie jak mniemam dowolność form możliwa i pozwoleństwa na różne domostwa pewnie mozna otrzymać. Twój gród wszak musi zachować układ i forme aby dalej swym pięknem oczy mógł cieszyć wasze i odwiedzających je ze wszystkich stron poddanych. Ale powiem ci wszakże Kroyeno herbu Kroye, że twe nowe projekta choć nie z blaskiem są bardzo mi do gustu przypadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.02.2005 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Toć ja Asance klikam (babo uparta ), że tak trza bo lexym nowe/stare ode Anno Domini 2004 sprawowane jest i omija jeno chłopskie zagrody, a to i pewnie nie wszystkie. A jurisdicum Sioła Biskupiego pode Gród Przemysława nie podlega jeno pode Grodek od pabiedy nad Mazowszanami (krąbrne byli, ale potem spokornieli) Pobiedziskami zwany. A i tak szczęściem miał bo nowa kasztelania graniczy z chłopską zagrodą i wedle tego stawiać kasztel w ogólności mnie pozowlili. Ponoć jak somsiadów ni ma to .... (ten ładny wyraz) zimna. A no jak się wybiera [(p)osłów] takie się ma prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.02.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 No i dogadali my się Ale jest mój mąz to niech walczy z tymi WZ-wy. Jutro ma zamiar iść do urzędów Kroyena a czy to tak ważne pod jakie Groda podlegasz? Ogólnie terena masz ciekawe A co do somsiadów to szkoda gadać Może w przyszłości będą lepsi Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 27.02.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Andrzejko Jak tam rozważania na temat projektów? My też, aby podjąć decyzję co do projektu, bylismy najpierw w gminie po plan zagospod. przestrzennego. Wypożyczyłam na weekend projekt naszego domku i juz teraz wiemy jak wszystko wygląda! Ustalilismy zmiany i jutro idziemy do biura dogadać szczegóły. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.02.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Czyli jutro wszystkie wasze decyzje dotyczące zmian zostaną już formalnie zaakceptowane i koniec rozważań wszystko będzie jasne. Pozostanie czekanie na pozwolenia no i oczywiście cegła po cegle i domek będzie stał. Serdecznie ci tego życzę i pozdrawiam. Teraz myślę nad tym domkiem http://www.archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=projekt&n=320 ale tylko myślę narazie A co będzie to sama nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 28.02.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Hej Domek niczego sobie! 145 m to juz coś! chociaż bardziej podobaja mi sie domki z dachem dwuspadowym, to ten jest u mnie na drugim miejscu Jeżeli chodzi o pracownię to coś słyszałam, że ma niezadobrą opinię- może się mylę Zmiany w naszym domku zostały zaakceptowane, doszło poszerzenie domku o 50 cm( wygodne miejsce na schody i większy salon) i obniżenie stropu.Za dwa tygodnie- w sobotę- pierwsza przymiarka Miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.02.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Wiesz co Aniu my chyba nigdy nie wybierzemy tego projektu. Zaczynam mieć tego dosyć a trzeba się decydować. Byłabym szczęsliwa gdybym mogła się zadowolić 3 sypialniami. Byłaby to bez wątpienia parterówka w stylu waszego domku czyli prosta, oczywiście z garażem. Mówisz, że mają niezadobrą opinię U was domek ma być szerszy o 50 cm - to duża zmiana. O rany pierwsza przymiarka już a dwa tygodnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 28.02.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Tak to już jest z wyborem projektu. My też byliśmy niezdecydowani, a jak wpadł nam w oko inny, to zaraz wracaliśmy do naszego. A potem wybralismy ze 3 i porównywalismy je. jeżeli chodzi o biuro A. to poczytaj o nim na forum, bo chyba tutaj coś czytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.03.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Czytałam o Archigraphie ale nic złego się nie doczytałam Może źle szukałam. Niemniej jednak miałam dziś przyjemność odwiedzić mieszkanko z poddaszem na którym wszystkie okna były dachowe---nie chcę takich ciemności zimą. Strasznie ponuro to wyglądało. A więc dachy czterospadowe zostały skreślone. Powróciliśmy znowu do Marysi i Dukata a więc stodoły górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 01.03.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Zazwyczaj wraca się do pierwszych wyborów. Stodoły górą!!! Myślę, że to będzie dobry wbór :wink Dzisiaj odebralismy warunki przyłączenia gazu Jutro podpisujemy umowę z gazownią, która wykona gazociag-a my poniesiemy koszt przyłącza ok.1000+vat A kiedy podpisujecie akt notarialny? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.03.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 A kiedy podpisujecie akt notarialny? Jak mąz jest w domu i może się udać do notariusza to nasz Pan Burmistrz nie może. Jest chory niestety Aniu czyli u was krok po kroczku do przodu Cieszę się bardzo Hejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 03.03.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Andrzejko Czytam Twój dziennik i gęba mi się śmieje Jutro będziesz miała działkę!!! i załatwiasz adaptację No i najważniejsze......decyzja co do projektu Piszesz, że Marysia- świetnie!!!!!!!!- to dobry wybór wiem, wiem dopóki projekt nie zakupiony... Życzę jutro udanego dnia i miłego świętowania Bardzo się cieszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.03.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Andrzejka gratulki postepów w budowaniu Marysia bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.03.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Andrzejko - czytam z wielką przyjemnością Twój dziennik, jest taki spokojny i stonowany. Co do małego miasteczka i wszechwiedzących mieszkańcó. Ja miałem w ubiegłym roku kilka podobnych przygód, najciekawsza w sklepie ogrodniczym, gdzie kupowałem końcówkę do węża i wąż. Zastanawiałem się przez chilę (głośno) czy nie wziąść takiej wielokońcówkowej z uchwytem pistoletowym. Na moje głośne rozważania pani z uśmiechem i powiedziała: "proszę Pana - myślę, że ta się na budowę nie nadaje, bo muraże ją szybko zniszczą..." o takie oczy dostałem... a moje miasteczko to takie lekko ponad 10 tys mieszkańcó. W domu z żoną się zastanawialiśmy czy w programie lokalnym o tym też nie wspomną , ale po co skoro już wszyscy wiedzą... Takie jest to nasze życie. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wiosna szybko przyjdzie umożliwiając dalsze prace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.03.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Dziękuje wam wszystkim pięknie za ciepłe słówka Ciesze się, że Marysia wam się podoba Rafałek taki to już jest urok małych miasteczek ale ja muszę przyznać, że za żadne skarby nie chciałabym mieszkać w dużym mieście. Czemu? Moim zdaniem nie ma w nich tej swojskiej atmosfery Ale kto co lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts