Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko z ciekawością czytam Twój dziennik, Twoje zrównoważone podejście do tematu budowania dodaje mi wiary i jednocześnie mobilizuje do działania. 28 lutego br. także stałam się dumną właścicielką 826 m2 ziemi, ale na tym się mój zapał skończył. Gonitwa myśli i niepewność, czy dam radę paraliżują dalsze ruchy, a przecież tyle uzgodnień przede mną. Bardzo gratuluję wyboru projektu - to już kolejny etap za Tobą :)

anSi mowisz zrównoważone podejście do budowania :roll: cieszę się bardzo, że tak to odbierasz, ale obawiam sie że tak nie jest :wink:

Niepewność i obawa przed tym czy poradzisz to chyba normalne uczucie. Trzeba pewnie trochę czasu żeby się z tym wszystkim oswoić i przemyśleć a także poukładać wszystko po kolei.

Za tobą też już jeden z najważniejszych kroków a mianowicie zakup działki-to przecież podstawa do dalszych działań budowalanych.

Jeżeli zapał się skończył a nie musisz na szybkiego się budować to odczekaj troszkę a napewno na nowo odzyskasz chęć do wszelkich działań. Zyczę ci tego z całego serca i pozdrawiam. :p

Rafałek tam jest wasze miejsce :p czyli jednak powrót do korzeni :wink: Gratuluję i popieram. :wink: :p

Aniu dzięki :p

Mam nadzieję, że teraz jakoś szybciej to wszystko ruszy choć nie zamierzam robić niczego "na łeb, na szyję". Wolę spokojnie ale oczywiście nie marudnie :wink:

Co do przyrody to ja też ją kocham niezmiernie i mam nadzieję, że jak będę miała domek to będę mogła łatwiej kożystać z jej dobrodziejstw i podziwiać jej piękno. :p

Teraz się trochę przyzwyczaiłam ale jak przeprowadziłam się do męża do bloku z domu to ciężko było mi bardzo. po prostu sie tu dusiłam. :cry: Ale może już niedługo znowu będzie tak jak lubię :p

Andrzejko popieram sadzenie roslinek, kwiatków, traw itp. :D

a malwy są piękne :D

Ja całe życie mieszkałam w bloku, a mój mąż w domku.Ale tak mnie wzięło na ten domek, a w swoim wieżowcu to już dosłownie się duszę!!!A jak już robi się troszkę cieplej, to mnie nosi!!! Myśl o domku pozwala mi przetrwać :D

Pozdrawiam :D

O to u was było odwrotnie Aniu z tym mieszkaniem :p :wink:

Już teraz to nie będzie tak źle :wink: bo będziemy mogły całe wolne chwile spędzać na działkach i na naszych budowach i patrzeć jak dzień po dniu nasze domki rosną aż nadejdzie ten dzień........ :p i zamieszkamy w tych naszych wymarzonych domkach.

I oby to było jak najszybciej :p .

Hej Andrzejko :D

czytam, że szukacie ekipy! Może uda sie Wam poszukać ekipy za rozsądną cenę.Ja jeszcze nie bardzo orientuję się jeżeli chodzi o ceny.Znajomi niedawno skończyli budowę i za stan sur. ot. zapłacili 22.000-ok.150m dom z poddaszem- stodółka.

U nas - jeżeli chodzi o budowę- cisza.Mąż jest jeszcze w domu i może jutro pójdziemy do biura zobaczyć nasz przerobiony domek( miała być sobota, ale może będzie wcześniej :-? ) No a dzisiaj troszkę poszaleliśmy i zamówiliśmy aparat cyf. i to jest też poważny zakup, jeżeli chodzi o budowę, bo przeciez dokumentacja musi być i już :wink:

Andrzejko, czy Marysia dalej aktualna?

Pozdrawiam :D :D :D

Narazie wstępnie się rozglądamy za ekipą, jak chcemy w tym roku zacząć to trzeba już kogoś zaklepać. :wink: U nas niestety nie ma dużego wyboru w tym temacie :cry:

Dlaczego mówisz, że u was cisza wszak robi się adaptacja projektu :wink:

Co do aparatu cyfrowego to popieram w calej rozciąglości :p :wink: Też się zastanawiam czy nie dokonać takiego zakupu ale narazie nie mam czego dokumentować jeszcze :cry: wiec się wstrzymam na jakiś czas ale z wielką przyjemnością będę śledzić twoją dokumentację budowlaną bo mam nadzieję, że można będzie na forum obejżec twoje zdjęcia.

Marysia jak najbardziej aktualna :p

Zaprzestaliśmy już poszukiwania innych projektów bo uznaliśmy, że to jest to czego nam potrzeba.

Hej :p

Nie martw się urzędnikami... ja trochę z nimi (właśnie przy WZiZT) powalczyłem. O ile pamiętam. mapkę dałęm oryginalną i zapłąciłem około 4 zł opłaty skarbowej... nie wnikam czy było to słuszne czy nie... takie pieniądze, że szkoda się denerwować...

Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje...

(A dym z komina ciągle w niebo leci... :D )

hej :D

Oj te urzędniki!!! no coż nikt nie obiecał, że będzie łatwo :wink:

G r a t u l u j ę w y b o r u p r o j e k t u !!!- cieszę się, że mogę już to napisać :D Marysia to bardzo ładny domek :D

Andrzejko jak to nie masz czego dokumentować? a działka? od niej przecież wszystko się zaczyna! :D

Moje zdjątka będą jak tylko opanuję sztukę fotografi cyfrowej :D

Hej :D

Dziękuję wam za gratulacje. :p

Też się cieszę, że w końcu zdecydowaliśmy się na Marysię :p i że wam rónież się podoba :p

Andrzejko jak to nie masz czego dokumentować? a działka? od niej przecież wszystko się zaczyna!

Niby tak ale narazie to tylko jedna wielka śnieżna zaspa :wink: choc nie pozbawiona uroku :wink: ale jak śniegi zejdą napewno jakieś zdjęcia zrobię. Obecnie nie mam możliwości zeskanowania zdjęć ze zwyklego aparatu :cry: Chyba czas pość w twoje ślady z tym zakupem :wink:

Moje zdjątka będą jak tylko opanuję sztukę fotografi cyfrowej

Nie mogę się doczekać Aniu.

Pozdrawiam :p

Andrzejko co u Ciebie???

Którą wersję Marysi wybraliście? i jakie planujecie zmiany?

U mnie ciszy cd (mam nadzieję, że nie przed burzą- chyba, że wiosenną :D ).Przymiarka naszego projektu została przełożona na sobotę. Jak projekt został wybrany i ustalone zmiany to jakoś pusto się zrobiło :-?

Pozdrawiam :D

Hej Aniu :p

Wybraliśmy wersję z dużym salonem na dole.

Jakie zmiany? :roll:

Niewiele a mianowicie na poddaszu z garderoby zrobimy pokoik. Nie będzie różnicy stropów nad garażem.

Mój mąż upiera się na drewniany strop. Nie wiem jeszcze na jaki się zdecydujemy ostatecznie. :roll: Podobają się nam odkryte stropy z widocznymi belkami ale czy to dobry pomysl? :roll:

Aniu pislaś, że:

Mój mąż uważa, że drewno może pracować- trochę się na tym zna, bo niejedną starą chałupkę remontował

I problem jest wlaśnie z tym pracującym drewnem.

Narazie myślimy i czytamy o stropach no i zobaczymy na co się zdecydujemy.

Jak projekt został wybrany i ustalone zmiany to jakoś pusto się zrobiło

Dlaczego pusto????

Pozdrówka

:p

Andrzejko, my też będziemy mieć widoczne belki i kratownice nad salonem, ale nasze poddasze będzie nieużytkowe. Mnie bardziej niż praca drewna martwiłaby akustyka drewnianego stropu. Kiedyś byłam w takim domu i jak ktoś chodził na górze, to na dole słychać było każdy krok. Ale pewnie jak się dobrze wyciszy, to można tego uniknąć. W każdym razie należy wziąć do pod uwagę.

Pusto, ponieważ cały rok upłynął na poszukiwaniu projektu :o . Dużo o projektach rozmawialiśmy, przegladaliśmy katalogi, strony w internecie...A teraz jakoś mi tego brakuje :o wiem, że powinnam się cieszyć, ale te wybory wspominam z sentymentem.

Co do zmian to fakt nie będzie ich dużo. Widoczne belki mają swój niepowtarzalny urok. Drewno pracuje to prawda, ale jeżeli o akustykę chodzi to Jagna ma rację. Musicie przemyśleć wszystkie za i przeciw.

Paaaa :wink:

Andrzejko, my też będziemy mieć widoczne belki i kratownice nad salonem, ale nasze poddasze będzie nieużytkowe. Mnie bardziej niż praca drewna martwiłaby akustyka drewnianego stropu. Kiedyś byłam w takim domu i jak ktoś chodził na górze, to na dole słychać było każdy krok. Ale pewnie jak się dobrze wyciszy, to można tego uniknąć. W każdym razie należy wziąć do pod uwagę.

Ciesze się, że wam również podoba się taki strop :p

Może z akustyką da się coś zrobić, choć mi zawsze podobaly się skrzypiące podlogi :wink: :roll:

Pusto, ponieważ cały rok upłynął na poszukiwaniu projektu :o . Dużo o projektach rozmawialiśmy, przegladaliśmy katalogi, strony w internecie...A teraz jakoś mi tego brakuje

Aniu poczekaj niech zacznie się budowa a nie będziesz miala kiedy nad tym rozmyślać :p

Ja się cieszę, że mam już za sobą wybór projektu.

Początkowo oglądanie projektów to byla wielka frajda do czasu aż trzeba się bylo zdecydować.

Tu to się nie podobalo, tam co innego i tak w kólko :evil:

Zaczęlo mnie to męczyć, już sama nie wiedzialam czego chcę a teraz

decyzja podjęta i następny etap budowy pod tytulem: "Wybór projektu" zakończony! :p

Hej :p