rafałek 04.03.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Andrzejka - urodziłem się i wychowałem w takim mieście, potem uczyłem w podobnym, potem pomieszkałem w dużym. Obecnie wróciliśmy na "stere śmieci". I tu jest nasze miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.03.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Andrzejko z ciekawością czytam Twój dziennik, Twoje zrównoważone podejście do tematu budowania dodaje mi wiary i jednocześnie mobilizuje do działania. 28 lutego br. także stałam się dumną właścicielką 826 m2 ziemi, ale na tym się mój zapał skończył. Gonitwa myśli i niepewność, czy dam radę paraliżują dalsze ruchy, a przecież tyle uzgodnień przede mną. Bardzo gratuluję wyboru projektu - to już kolejny etap za Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.03.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 anSi mowisz zrównoważone podejście do budowania cieszę się bardzo, że tak to odbierasz, ale obawiam sie że tak nie jest Niepewność i obawa przed tym czy poradzisz to chyba normalne uczucie. Trzeba pewnie trochę czasu żeby się z tym wszystkim oswoić i przemyśleć a także poukładać wszystko po kolei. Za tobą też już jeden z najważniejszych kroków a mianowicie zakup działki-to przecież podstawa do dalszych działań budowalanych. Jeżeli zapał się skończył a nie musisz na szybkiego się budować to odczekaj troszkę a napewno na nowo odzyskasz chęć do wszelkich działań. Zyczę ci tego z całego serca i pozdrawiam. Rafałek tam jest wasze miejsce czyli jednak powrót do korzeni Gratuluję i popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.03.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 GRATULKI Andrzejko 1000 za adaptację to super cena! A krajobrazy... poprostu przepiękne!!! ( uwielbiam przyrodę, mogę godzinami gapić się na lasy, góry, jeziora, pagórki, łąki, itp.nie wyobrazam sobie zycia" w jednym miejscu") Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.03.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Aniu dzięki Mam nadzieję, że teraz jakoś szybciej to wszystko ruszy choć nie zamierzam robić niczego "na łeb, na szyję". Wolę spokojnie ale oczywiście nie marudnie Co do przyrody to ja też ją kocham niezmiernie i mam nadzieję, że jak będę miała domek to będę mogła łatwiej kożystać z jej dobrodziejstw i podziwiać jej piękno. Teraz się trochę przyzwyczaiłam ale jak przeprowadziłam się do męża do bloku z domu to ciężko było mi bardzo. po prostu sie tu dusiłam. Ale może już niedługo znowu będzie tak jak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.03.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Andrzejko popieram sadzenie roslinek, kwiatków, traw itp. a malwy są piękne Ja całe życie mieszkałam w bloku, a mój mąż w domku.Ale tak mnie wzięło na ten domek, a w swoim wieżowcu to już dosłownie się duszę!!!A jak już robi się troszkę cieplej, to mnie nosi!!! Myśl o domku pozwala mi przetrwać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 07.03.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 O to u was było odwrotnie Aniu z tym mieszkaniem Już teraz to nie będzie tak źle bo będziemy mogły całe wolne chwile spędzać na działkach i na naszych budowach i patrzeć jak dzień po dniu nasze domki rosną aż nadejdzie ten dzień........ i zamieszkamy w tych naszych wymarzonych domkach. I oby to było jak najszybciej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 10.03.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Hej Andrzejko czytam, że szukacie ekipy! Może uda sie Wam poszukać ekipy za rozsądną cenę.Ja jeszcze nie bardzo orientuję się jeżeli chodzi o ceny.Znajomi niedawno skończyli budowę i za stan sur. ot. zapłacili 22.000-ok.150m dom z poddaszem- stodółka. U nas - jeżeli chodzi o budowę- cisza.Mąż jest jeszcze w domu i może jutro pójdziemy do biura zobaczyć nasz przerobiony domek( miała być sobota, ale może będzie wcześniej ) No a dzisiaj troszkę poszaleliśmy i zamówiliśmy aparat cyf. i to jest też poważny zakup, jeżeli chodzi o budowę, bo przeciez dokumentacja musi być i już Andrzejko, czy Marysia dalej aktualna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.03.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Narazie wstępnie się rozglądamy za ekipą, jak chcemy w tym roku zacząć to trzeba już kogoś zaklepać. U nas niestety nie ma dużego wyboru w tym temacie Dlaczego mówisz, że u was cisza wszak robi się adaptacja projektu Co do aparatu cyfrowego to popieram w calej rozciąglości Też się zastanawiam czy nie dokonać takiego zakupu ale narazie nie mam czego dokumentować jeszcze wiec się wstrzymam na jakiś czas ale z wielką przyjemnością będę śledzić twoją dokumentację budowlaną bo mam nadzieję, że można będzie na forum obejżec twoje zdjęcia. Marysia jak najbardziej aktualna Zaprzestaliśmy już poszukiwania innych projektów bo uznaliśmy, że to jest to czego nam potrzeba. Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.03.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Nie martw się urzędnikami... ja trochę z nimi (właśnie przy WZiZT) powalczyłem. O ile pamiętam. mapkę dałęm oryginalną i zapłąciłem około 4 zł opłaty skarbowej... nie wnikam czy było to słuszne czy nie... takie pieniądze, że szkoda się denerwować... Pozdrawiam i czekam na dalsze relacje... (A dym z komina ciągle w niebo leci... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.03.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Gdyby to chodzilo o te 4 zl byla mowa o 150 zl tak jak za waruki zabudowy na budynki w których ma być prowadzona dzialalność gospodarcza Kiedyś mówiono jak dym z komina leci to znaczy, że ktoś mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 11.03.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 hej Oj te urzędniki!!! no coż nikt nie obiecał, że będzie łatwo G r a t u l u j ę w y b o r u p r o j e k t u !!!- cieszę się, że mogę już to napisać Marysia to bardzo ładny domek Andrzejko jak to nie masz czego dokumentować? a działka? od niej przecież wszystko się zaczyna! Moje zdjątka będą jak tylko opanuję sztukę fotografi cyfrowej Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.03.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 Andrzejko, to świetnie, że projekt już wybrany. Gratulacje. Bardzo dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.03.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Dziękuję wam za gratulacje. Też się cieszę, że w końcu zdecydowaliśmy się na Marysię i że wam rónież się podoba Andrzejko jak to nie masz czego dokumentować? a działka? od niej przecież wszystko się zaczyna! Niby tak ale narazie to tylko jedna wielka śnieżna zaspa choc nie pozbawiona uroku ale jak śniegi zejdą napewno jakieś zdjęcia zrobię. Obecnie nie mam możliwości zeskanowania zdjęć ze zwyklego aparatu Chyba czas pość w twoje ślady z tym zakupem Moje zdjątka będą jak tylko opanuję sztukę fotografi cyfrowej Nie mogę się doczekać Aniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 16.03.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Hej Andrzejko co u Ciebie??? Którą wersję Marysi wybraliście? i jakie planujecie zmiany? U mnie ciszy cd (mam nadzieję, że nie przed burzą- chyba, że wiosenną ).Przymiarka naszego projektu została przełożona na sobotę. Jak projekt został wybrany i ustalone zmiany to jakoś pusto się zrobiło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.03.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Hej Aniu Wybraliśmy wersję z dużym salonem na dole. Jakie zmiany? Niewiele a mianowicie na poddaszu z garderoby zrobimy pokoik. Nie będzie różnicy stropów nad garażem. Mój mąż upiera się na drewniany strop. Nie wiem jeszcze na jaki się zdecydujemy ostatecznie. Podobają się nam odkryte stropy z widocznymi belkami ale czy to dobry pomysl? Aniu pislaś, że: Mój mąż uważa, że drewno może pracować- trochę się na tym zna, bo niejedną starą chałupkę remontował I problem jest wlaśnie z tym pracującym drewnem. Narazie myślimy i czytamy o stropach no i zobaczymy na co się zdecydujemy. Jak projekt został wybrany i ustalone zmiany to jakoś pusto się zrobiło Dlaczego pusto???? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.03.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Andrzejko, my też będziemy mieć widoczne belki i kratownice nad salonem, ale nasze poddasze będzie nieużytkowe. Mnie bardziej niż praca drewna martwiłaby akustyka drewnianego stropu. Kiedyś byłam w takim domu i jak ktoś chodził na górze, to na dole słychać było każdy krok. Ale pewnie jak się dobrze wyciszy, to można tego uniknąć. W każdym razie należy wziąć do pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 16.03.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Hej Pusto, ponieważ cały rok upłynął na poszukiwaniu projektu . Dużo o projektach rozmawialiśmy, przegladaliśmy katalogi, strony w internecie...A teraz jakoś mi tego brakuje wiem, że powinnam się cieszyć, ale te wybory wspominam z sentymentem. Co do zmian to fakt nie będzie ich dużo. Widoczne belki mają swój niepowtarzalny urok. Drewno pracuje to prawda, ale jeżeli o akustykę chodzi to Jagna ma rację. Musicie przemyśleć wszystkie za i przeciw. Paaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.03.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Andrzejko, my też będziemy mieć widoczne belki i kratownice nad salonem, ale nasze poddasze będzie nieużytkowe. Mnie bardziej niż praca drewna martwiłaby akustyka drewnianego stropu. Kiedyś byłam w takim domu i jak ktoś chodził na górze, to na dole słychać było każdy krok. Ale pewnie jak się dobrze wyciszy, to można tego uniknąć. W każdym razie należy wziąć do pod uwagę. Ciesze się, że wam również podoba się taki strop Może z akustyką da się coś zrobić, choć mi zawsze podobaly się skrzypiące podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.03.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Pusto, ponieważ cały rok upłynął na poszukiwaniu projektu . Dużo o projektach rozmawialiśmy, przegladaliśmy katalogi, strony w internecie...A teraz jakoś mi tego brakuje Aniu poczekaj niech zacznie się budowa a nie będziesz miala kiedy nad tym rozmyślać Ja się cieszę, że mam już za sobą wybór projektu. Początkowo oglądanie projektów to byla wielka frajda do czasu aż trzeba się bylo zdecydować. Tu to się nie podobalo, tam co innego i tak w kólko Zaczęlo mnie to męczyć, już sama nie wiedzialam czego chcę a teraz decyzja podjęta i następny etap budowy pod tytulem: "Wybór projektu" zakończony! Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts