Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko - to, że każde z Was dostało osobno zawiadomienia to normalne. Ja miałem lepszą przygodę, dostałęm zawiadomienie, że księga została założona na mnie, ale nie na mnie, bo mi przekręcili imię (drugie - mam takie nietypowe :wink: ). Pobiegłem do KW i co mi panienka powiedziała.... że napisała tak jak napisała, bo nie słyszała o takim imieniu :o . Zapytałem co jest w KW - było poprawnie... ech te nasze urzędy...

Andrzejka gratulki :lol:

Ja też nie kapuje celowości wysyłania dwóch listów w to samo miejsce ale widocznie takie procedury i tyle, szkoda tylko papieru i pieniędzy :roll: :) :o

Wstrzymaj się z tym projektem aż Ci wydzadzą WZ bo tam różne cuda potrafią napisać :o

Z tymi dwoma imionami to zawsze są klopoty :( , przynajmniej u mnie wszyscy mają po dwa imiona ja, mąż, dzieciaki i zawsze albo niedopisane albo nie w takiej jak trzeba kolejności.

Rafalek a co to za imię masz, że pani z sądu nawet o nim nie slyszala- jakieś strasznie egzotyczne :roll: :roll: :wink:

Wstrzymaj się z tym projektem aż Ci wydzadzą WZ bo tam różne cuda potrafią napisać

Oj tak wiem ale męża zaczęlam namawiać na zakup projektu i narazie myśli :roll: myśli :roll: myśli :wink: Mam nadzieję, że choć on okaże się twardą sztuką i wytrwamy jeszcze trochę do wydania WZ :p :wink:

Pozdrówka

Rafalek a co to za imię masz, że pani z sądu nawet o nim nie slyszala- jakieś strasznie egzotyczne :roll: :roll: :wink:

Na drugie mam Zasław - imię jak imię, spotkałem już kilka osówb o takim imieniu, ja mam tak na drugie, a oni mają na pierwsze. Wszyscy przyznają, że najdzęściej przerabiają ich na Zdzisławów. No ale jak przy takim tłumaczeniu wygląda powaga sądów? Przecież KW to też sądy. Zresztą, ja mam z KW takie wspomnienia, że by można napisać komediodramat. Stare KW z latającymi i powyrywabymi kartami, btak kart, znikające w trakcie sprawy itp... ludzie co się tam dzieje... :o

Andrzejko , bardzo się cieszę ,że jesteś taka aktywna na forum bo ja jestem dokładnie na takim etapie co ty. Wczoraj dostałam list z KW - jeden na spółkę z mężem ( a może dzisiaj przyjdzie jeszcze jeden), wczorajszego dokładnie nie przestudiowałam bo mnie osłabiają te papiery. Dzisiaj odebrałam mapy od geodety i z niecierpliwością czekam na warunki. Z uwagą i dużą przyjemnością będę śledzić twój dziennik.

Hej Beatko :p witaj :p

Cieszę się bardzo, że jesteśmy na podobnych etapach budowy :p

Zawsze to można pogadać o tych samych lub podobnych problemach :wink: a wiadomo, że wspólnie jakoś przyjemniej to wszystko wygląda. :p

Andrzejko , bardzo się cieszę ,że jesteś taka aktywna na forum

Ja wiem czy jestem tak bardzo aktywna :roll: Po prostu jakoś tak bliżej zapoznalam sie z planami i postępami budowy niektórych forumowiczów i ciekawią mnie ich dalsze dzieje budowlane. 8) Przyjemnie jest poczytać o kimś kto ma podobne problemy i podobne radości :wink: Mam nadzieję, że z czasem będę lepiej znala i kojarzyla z konkretnym domkiem i jego dziejami także innych forumowiczów :p :wink:

Pozdrawiam cię serdecznie :p

A co zamierzasz budować :o Już wiesz czy jeszcze szukasz?

Hej Andrzejko :D

Jak tam z waszym WZ ? I co z tym Panem, o którego zdrowie się martwiłaś?

Nadeszła juz wiosna i zaczynam się już powoli dusić w moim mieszkanku!!! Coraz częściej mam ochotę posiedzieć na ławce w parku, cieszyć się słońcem :D Och! tęskno mi się za ogródkiem :cry: Jak tu wytrzymać- pozostają marzenia... marzenia... :wink:

Pa

Cześć Aniu !!!:p

Na WZ caly czas czekamy i czekamy, może na początku kwietnia będą :roll:

A z tym Panem to pewnie dluższa historia będzie, bo trochę czasu potrzebuje aby dojść do siebie :cry:

A co do tej wiosny to mam podobnie jak ty i nie chce się siedzieć w domu. Najchętniej to bym codziennie chodzila na dzialkę :p i spacerowala po osiedlu :p i oglądala domki sąsiadów :p ale mąż mnie powstrzymuje :cry: i nie pozwala :evil: Mówi, że niedlugo wezmą mnie za wariatkę. :o :wink:

Jak się przymierzaliśmy do zakupu dzialki to bralam swoją córeczkę do wózka i chodzilam ze wszyskich stron oglądać dzialkę, czasami po polu, :lol: po trawie, :lol: po mlodym zbożu, :lol: po ściętym życie :lol: fajnie to bylo ale mieszkańcy osiedla dopytywali się męża czego ja tam chodzę :o Jak trwaly te zalatwiania wszystkiego u notarisza to co jakiś czas jeździlam sprawdzić czy u nas na dzialce jest wszystko ok. :p Wydawalo mi się, że nikt na to nie zwraca uwagi a teraz okazuje się, że wszyscy wszystko widzą bo sąsiedzi mówią tak " A to już wiemy czego tak tu ciągle jeździliście" :lol: :lol: :lol:

To się nazywa czujność :wink: :p

Jak tu wytrzymać- pozostają marzenia... marzenia...

Aniu nasze marzenia są coraz bliżej! :p

Na naszą działkę jażdziliśmy bardzo często- czasem nawet dwa razy dziennie!!! Muszę Tobie powiedzieć, że nie wybieraliśmy naszej działki! Przypadkiem byliśmy w tej okolicy, potem pojechaliśmy zobaczyć ogłoszenia i właśnie tam skąd przed chwilą wróciliśmy były działki do sprzedania!!! zaraz zadzwoniliśmy- 5 zł za metr :o Po tygodniu pojechaliśmy do lasu i z tego lasu wyjechaliśmy w naszej wiosce! a żeby było jeszcze śmieszniej to na podwórku u gościa, od którego kupilśmy działkę :o Na drugi dzień była umowa przedwstępna- pażdziernik 2003, a marzec 2004 działka była nasza :D No i zaczęło się...

Ja się śmieję, że niedługo będziemy musieli zmienić samochód, by bezkarnie jeżdzić po okolicznych wioskach :)

Marzenia, te duże i te maleńkie..................................................