Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Andrzejkowe komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kroyena dzieki za komentarze.

Co do warunków zabudowy to Pan który tym się zajmuje powiedział, że mogę budować co chcę. Może trochę źle, że nie mam tego na piśmie ale słowo też coś znaczy- tym bardziej,że dobrze gościa znam i jest ok.

Wiesz co KonAn może i masz trochę racji ale ja zawsze myślę , że warto słuchać fachowców oni znają się na rzeczy.

Ale napewno trzeba to dokładnie przemyśleć.

Pozdrawiam.

Słowo urzędowe nic nie znaczy dopóki nie jest na papierze podparte odpowiednią pieczęcią.

Ja miałem słowo, że będę miał 4 m od płota (bo u mnie pole do zawtracania wybiera dodatkowe 2 m z przodu działki), pozostali w ulicy mają 6 m, i wszysto by ładnie licowało, i miałbym 2m głębokości ogródka więcej. Tak, tak zgadzamy się z Panem, prawie, że "będzie git" sie wyrwało. Przyłążom Warunki, a tam krowie na rowie 6m. Przecież czy prawo nie dopuszcza 4m? :evil: :x :evil:

I co miałem oprotestowywać Warunki , na które czekałem prawie 6 m-cy? :evil:

Zyczę powodzenia w budowaniu. Musze powiedzieć, że startowałam podobnie jak ty tzn. po zakupie działki skończyła sie kasa ale rok odczekaliśmy i jakoś powolutku do przodu pieniędzy trochę przybyło i można było rozpocząć budowanie. A za 2 m-ce juz wprowadzamy się. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie i chęci. Jeszcze raz życzę szybkiego budowania. Pozdrawiam

Kasia

Dzięki Kasiu-S. :p

Twój post dodał mi trochę otuchy. :p

Czasami mam masę wątpliwości - czy to ma sens, czy damy radę? :cry: Czasmi wydaje mi się dla odmiany, że ze wszystkim poradzimy.

Czy to normalne "wątpliwości budowlane" przy małych zasobach finansowych :lol: :lol: , ha, ha - teraz praktycznie zerowych ?

Rozumiem, że wiosną będziesz już we własnym domku.

:p Wszystkiego dobrego.

Andrzejka, już o tym pisałam w moim dzienniku, ale i Tobie ku pokrzepieniu serc napiszę - także i my jak kupiliśmy działkę w kwietniu 2003 mieliśmy ino 5 tys długów. Z budową ruszyliśmy w lipcu 2004 i tak jakoś powolutku idzie. :D Głowa do góry, i ja miałam moje "przedbudownale rozterko-depresje". To chyba norma. Trzymam kciuki :D

Andrzejko, to magiczne "Będzie dobrze" mam ustawione jako powitanie w telefonie :D

Dwa i pół roku czekaliśmy od kupna działki do stanu surowego. Baardzo surowego, nie mamy nawet wylewek, bo kasy nie starczyło :-? Ile ja się przez te dwa lata napłakałam... :cry:

Najważniejsze, że chcecie oboje. Gorzej jak jedno z małżonków "odmawia współpracy" i nie widzi sensu w przygodzie z domem.

Będzie dobrze. Po maleńku, krok po kroku, a zanim się obejrzysz a będziesz pakowała pudła na przeprowadzkę :p

Andrzejko - bardzo dobrze, że myślisz pozytywnie! Ja jeszcze parę tygodni temu (albo i mniej) byłem w totalnym dole jeśli chodzi o perspektywy budowlane, ale ostatnio jakoś tak odżyłem. Bo "będzie dobrze". Nie da się szybko - to zrobimy powoli. Agencją się nie przejmuj - przeszedłem przez to samo. Gdybyć kupowała kilkadziesiąt hektarów, to co innego, ale 1100 metrów to nie jest wielkość, która by ANR interesowała. Więc potraktuj to jako rozłożenie na raty etapu stawania się właścicielką ziemską czyli "Panią na Górce".

POWODZENIA!!!