hevi26 20.03.2023 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Cześć wszystkim! Nie znalazłem podobnego tematu (choć zdziwiłbym się, gdyby ktoś już o to nie pytał), więc tworzę nowy. Mam w starej łazience nad wanną elektryczny wentylator (gratulacje pomysłu komuś kto go montował) i chcę go odłączyć i zamienić na klasyczną kratkę maskującą otwór wentylacyjny - bezpieczniejsze i estetyczniejsze rozwiązanie (być może nawet bardziej wydajne, bo wentylator jest stary) Tylko pytanie co zrobić z wystającym wówczas i niepodłączonym do niczego kablem? W jaki sposób go zaizolować, żeby to było bezpieczne w tak wilgotnym środowisku? W kablu oczywiście płynie prąd, może jeszcze to dodam, bo wentylator działa Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 20.03.2023 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 (edytowane) Skoro przez "kabel" nie podłączony do niczego płynie prad, to skąd takie cuda?A poważnie - odłączyć przewód od strony zasilania i zmartwienie się skończy. Edytowane 20 Marca 2023 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.03.2023 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Zamiast wentylatora podłącz lampę LED ( im tańsza, bardziej tandetna tym lepiej) i wykrywaczem znajdziesz położenie kabla w tynku i puszkę z ktorej ma zasilanie. Resztę zostaw zamówionemu elektrykowi. "Wszyscy dla wszystkich" Julian Tuwim Murarz domy buduje,Krawiec szyje ubrania,Ale gdzieżby co uszył,Gdyby nie miał mieszkania? A i murarz by przecieNa robotę nie ruszył,Gdyby krawiec mu spodniI fartucha nie uszył. Piekarz musi mieć buty,Więc do szewca iść trzeba,No, a gdyby nie piekarz,Toby szewc nie miał chleba. Tak dla wspólnej korzyściI dla dobra wspólnegoWszyscy muszą pracować,Mój maleńki kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts