pitbull 05.01.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Calkowicie sie zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.01.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Muszę wam powiedzieć, że sam nie raz padałem "ofiarą" poszukaj w wyszukiwarce...tak naprawdę są dwie strony takiego poglądu. Jedna to taka, ze widać odrazu ktoś postawił postów dwa i aż kłuje w oczy to że on po prostu wszedł na forum, nawet nie zbliżył się kursorem do jakiegokolwiek wątku a wali takie pytanie że ach....A druga strona to taka, co mi się również przydarzało...wyszukiwarka znajduje wątek, który tylko liże kwestię o którą tak nparawdę chodzi...czasem, choć bardzo podobne trzeba zadać pytanie wprost...Mam takowe wątpliwości co prawdopodobnie jest kwestią starą jak świat...życie lubi być po prostu akuratne. Bez przegięć w jedną i drugą. Nie zadajmy naprawdę retorycznych pytań. Ale z drugiej strony, nie odpowiadajmy z automatu "tam jest drzewo..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 05.01.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Senser, napisał również w moim imieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 05.01.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A ja uważam że "odsyłanie" nowych do wyszukiwarki ma sens - ponieważ daj im ważną informację: "stary, te temat już był, poszukaj pod takimi hasłami w wyszukiwarce". pozdr - Krzysiek zgoda, ale czasem trzeba być wyrozumiałym jeśli się trafi na forumowicza, który nie ma stałego łącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.01.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Wiesz, NatkaB - ja stałe łącze mam od niecałych 2 miesięcy - a przedtem był modem -> zdobywanie informacji to też inwestycja hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 05.01.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Wyszukiwarka działa dramatycznie, bo wyrzuca posty w wątkach i nie można np. znaleźć samych wątków. Nie można wyszukiwać po tytułach postów, tylko po treści i ewentualnie tytule.Daje to parę tysięcy postów z hasłem np. fundament. Warto więc wskazywać chociaż tytuł wątku albo najlepiej dać linka, żeby ktoś sobie doczytał. Kilka razy mnie obsztorcowali, pomogli kilka razy sam coś doradziłęm. nie ma sensu od razu spuszczać kogoś na wyszukiwarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 05.01.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Ja też zwolennikiem strofowania nie jestem. Czasami bym sobie chętnie poużywał na coniektórych... ale po co? Odreagować stresy dnia codziennego mogę inaczej - nie robiąc z siebie na forum publicznym frustrata Czasami mi trochę "żyła wychodzi" na szyi jak widzę post o tematyce identycznej jak wątek kilkananaście pozycji niżej. Ale cóż - nie każdy wie jak zaczać i chciałby wszystko "na tacy" - bez wkładu własnego czasu. Sposob działania wyszukiwarki jest troche irytujący ale można sie (przy odrobinie dobrej woli) nauczyć z niej korzystać. Zaczynałem na forum od czytania, czytania i jeszcze raz czytania. Potem dopiero przyszedł czas zadawania pytań (ale chyba częściej udzielania odpowiedzi bo duzo sie naczytałem ). Jak sie dobrze poszuka to juz chyba na każde pytanie mozna coś znaleźć na forum (i chwała mu za to!). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 05.01.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Wyszukiwarka działa dramatycznie, bo wyrzuca posty w wątkach i nie można np. znaleźć samych wątków. Nie można wyszukiwać po tytułach postów, tylko po treści i ewentualnie tytule. Daje to parę tysięcy postów z hasłem np. fundament. Warto więc wskazywać chociaż tytuł wątku albo najlepiej dać linka, żeby ktoś sobie doczytał. Kilka razy mnie obsztorcowali, pomogli kilka razy sam coś doradziłęm. nie ma sensu od razu spuszczać kogoś na wyszukiwarkę No to już zupełnie insza inszość. Fak trochę trzeba pokopać w wynikach wyszukiwarki przydały by się do niej jakie skuteczne filtry sortowanie itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 05.01.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Chciałbym wtrącić swoje dwa grosze.Jeżeli dany forumowicz radził w jakimś nieodległym wątku, wątkach na temat który znowu ktoś niedoświadczony otwiera to czy nie byłoby przyjaźniej podać link, linki do danych dyskusji.Niestety zdarza się że doświadczony forumowicz, nie mający w danym temacie wiele do powiedzenia, widząc laickie pytanie jakiegoś "młodego kota" nie odpuści sobie okazji żeby tej osobie dopiec, a sobie poprawić statystykę wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 05.01.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 mdzalewscy też pewnie niejeden raz ciekawie pisali, odpowiedzieli, wymieniali tu swoje doświadczenia, ale nie moja wina, ze akurat oni kojarzą mi się z tym ww. strofowaniem ja wiem, że trochę przesadziłem czasami, moja wina , ale ja już sobie odpuszczam, problem jest w moderatorze, który powinien porządkować forum dla naszego dobra. Wybaczcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.01.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Chciałbym wtrącić swoje dwa grosze. Jeżeli dany forumowicz radził w jakimś nieodległym wątku, wątkach na temat który znowu ktoś niedoświadczony otwiera to czy nie byłoby przyjaźniej podać link, linki do danych dyskusji. Niestety zdarza się że doświadczony forumowicz, nie mający w danym temacie wiele do powiedzenia, widząc laickie pytanie jakiegoś "młodego kota" nie odpuści sobie okazji żeby tej osobie dopiec, a sobie poprawić statystykę wpisów. W ciekawym stylu używasz opisów... Młody kot, niedoświadczony.... Sam się nie uważam za starego ani doświadczonego...a ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.01.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 zieloniutka jak brukselka ...więc nie krzyczcie tylko pomagajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobo 05.01.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 czy młody kot czy niedoświadczony czy elita to nie zawsze wiadomo.Ja po jakimś czasie nieobecności na forum nie mogłem się ponownie zalogować, więc zalogowałem się na nowo jako nowy forumowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.01.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 nie jestem budowlaną alfą i omegą ale nie raz mnie szlag trafiał jak otwieram wątek a Nowy forumowicz pyta sie się o kwestię poruszaną post niżej, ciągnącym się z pół roku. większość z nas - forumowiczów wybudowała, buduje lub mysli o budowaniu a co za tym idzie zbiera wiedzę z różnych stron i mnie osobiście dziwią niektóre powstające posty tyczące się najprostszych spraw.jestem za dzieleniem sie wiedzą i doświadczeniem i sam niejednokrotnie w praktyce wykorzystywałem uwagi innych forumowiczów ale nie chce mi sie ani odpowiadać ani otwierać postów tyczących się np czy ściana dwuwarstwowa czy trzywarstwowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 05.01.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Chciałbym wtrącić swoje dwa grosze. Jeżeli dany forumowicz radził w jakimś nieodległym wątku, wątkach na temat który znowu ktoś niedoświadczony otwiera to czy nie byłoby przyjaźniej podać link, linki do danych dyskusji. Niestety zdarza się że doświadczony forumowicz, nie mający w danym temacie wiele do powiedzenia, widząc laickie pytanie jakiegoś "młodego kota" nie odpuści sobie okazji żeby tej osobie dopiec, a sobie poprawić statystykę wpisów. W ciekawym stylu używasz opisów... Młody kot, niedoświadczony.... Sam się nie uważam za starego ani doświadczonego...a ty?? Czytam forum blisko trzy lata, Ty z pewnością znacznie dłużej. Napewno określenie "młody kot" nie dotyczyło żadnego z nas tylko forumowiczów o krótkim stażu, mających jeszcze i problemy z wyszukiwarką i z wiedzą i z doświadczeniem które zdobędą na własnej budowie. Jeśli ktokolwiek z tej grupy czuje się urażony moim sformuowaniem, przepraszam. Chciałem tylko przejaskrawić mój punkt widzenia na poruszony w temacie dyskusji problem. Proponuję jednocześnie żeby dodawać swoje wpisy jak się ma w danym temacie faktycznie coś do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 05.01.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 ale nie chce mi sie ani odpowiadać ani otwierać postów tyczących się np czy ściana dwuwarstwowa czy trzywarstwowa? łączę się w odczuciu i postępowaniu. Ale też z drugiej strony początki są trudne. Sam na początku dostałem po uszach i szybko się nauczyłem samodzielności. Ale z drugiej strony odrobina życzliwości zawsze się przydaje. Po co kogoś od razu stresować, jak najlepsza zabawa, czyli budowanie jeszcze go czeka. Może nie dożyć końca budowy, bo zakłopotanie spowodowane przez forumowiczów może być akurat tą kroplą, która przepełni czarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.01.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Proponuję jednocześnie żeby dodawać swoje wpisy jak się ma w danym temacie faktycznie coś do powiedzenia. No proszę...w końcu się zgadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.01.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Bard13,ja również odpowiadam cierpliwie na posty , których tematyka jest zbliżona do istniejących już wątków i staram się delikatnie zwrócic autorowi uwagę, że ten temat już jest na forum opisywany ale są też tacy forumowicze, którym się nawet nie chce zobaczyć bieżących wątków np. w wymianie doświadczeń i walą z tym samym i o takie sytuacje mi chodzi - autor dostaje opier od innych a forum się zaśmieca.poza tym Ci forumowicze, którzy już się wybudowali są na forum w grupach, kawiarni, kaciku zainteresowań, rzadko wchodzą tam gdzie inni szukają wiedzy i porad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.01.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A czy może być młody kot, przelotnie Lider? A tak w ogóle to czuję się pokrzywdzony , mając o mało co 5 % wkład w licznik ogólny Forrum Muratorrum właśnie się dowiedziałem, że nikt mnie nie czyta. Wobec powyższego mam zapytanie do starej kadry: "Czy można Zupełnie Zielone Koty kocować w zaciszu priva?" PS1. Niektórym jak się pokazało drogę odkliku to nawet z niej skorzystali. O szukających właściwie nie wspomnę. PS2. Co do roli Moderatora, zwanego w niektórych kręgach Wielkim Bratem to mdzalewscy trochę przesadzili. Można bez pomocy wspomnianego odklikać wątek liczący kilkanaście postów, kwestia honoru i to niekoniecznie herbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.01.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A zapomniałem dodać: "honoru i stylu" (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts