diablos 30.03.2023 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 (edytowane) Dzień dobry,buduję pergolę i mam pytanie chcę przymocować belkę 14x14x650cm do elewacji mam zrobione ocieplenie ze styropianu o grubości 20cm jaka powinna być długość szpilki i grubość (mocowanie na chemie)? chcę dać tulejki dystansowe żeby z czasem belka się nie uginała oczywiście ta belka będzie też podparta trzema słupkami po długości ściana jest z cegły dziuawki i drugie pytanie jak głęboko wpuścić kotwę w ścianę aby dobrze się trzymało? dziękuje za odpowiedzi Edytowane 30 Marca 2023 przez diablos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.03.2023 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Belka 14 x 14 do pergoli, przecież toż to murłata ?Może naszkicuj lub wrzuć fotkę o co tak naprawdę chodzi.Tulejki dystansowe rozumiem żeby ocieplenie się nie ugięło.Belka będzie stała na 3 słupach więc jeśli nie będzie oddalona od ściany to zbyt duzej siły to nie potrzebuje.Kotwa zamocowana minimum 15cm w ścianie pomijając styropian. Opisz lub wrzuć szkic co będzie dalej oprócz belki i słupów bo głównie od tego zależy grubość szpilki i kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts