Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt rekuperacji

Recommended Posts

Hej , mam takie pytanie, budowe juz mam rozpoczeta , zaniedlugo bede robil strop i chcialbym zrobić projekt rekuperacji ,żeby wiedziec jak poprowac rury, czerpnie itp . Wstepnie uslyszalem , ze za projekt 700 zl. Mniemam ,ze to ten z pieczeciami . Czy taki projekt jest konieczny , jesli masz juz pozwolenie na budowe. Czy on sie przyda pozniej, niewiem przy odbiorze, dla kominiarza ?Czy poprostu robic zwykly pogladowy projekt za 150- 200 zł ?

... Czy taki projekt jest konieczny , jesli masz juz pozwolenie na budowe. Czy on sie przyda pozniej, niewiem przy odbiorze, dla kominiarza ?...

Niektóre PINB wymagaja jezeli w projekcie była WG, co do kominiarza to nie ma on zadnych uprawnien do kontroli i pomiarów skutecznosci WM, nie tylko z rekuperacją ale nawet jakakolwiek wentylacja mechanicza nawet w postaci samego wentylatora. Jedyny wyjątek to komninarz z UB w specjalnosci sanitarnej, ale ja takiego nie spotkałem.

Wlasnie , w projekcie jest wentylacja mechaniczna , nie mam kominow, ale jest tylko wpis , nie ma nic rozrysowane i pomierzone , zaniedlugo bede robil strop i chce wiedziec jak beda poprowadzone rury , i zastanawiam sie poprostu jaki projekt zrobic . Co do cen , to juz uslyszalem rowniez i 1200 . Ale wiem tez ze sa np na allegro za 200, 300, 500 .

Wlasnie , w projekcie jest wentylacja mechaniczna , nie mam kominow, ale jest tylko wpis , nie ma nic rozrysowane i pomierzone , zaniedlugo bede robil strop i chce wiedziec jak beda poprowadzone rury , i zastanawiam sie poprostu jaki projekt zrobic . Co do cen , to juz uslyszalem rowniez i 1200 . Ale wiem tez ze sa np na allegro za 200, 300, 500 .

Wykonujemy takie projekty, kompletujemy i wysyłamy cały potrzebny materiał dla tych ktorzy samodzielnie chcą wykonac instalację, doradzamy w trakcie montażu.