Adiš1719517701 30.03.2023 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 Hej , mam takie pytanie, budowe juz mam rozpoczeta , zaniedlugo bede robil strop i chcialbym zrobić projekt rekuperacji ,żeby wiedziec jak poprowac rury, czerpnie itp . Wstepnie uslyszalem , ze za projekt 700 zl. Mniemam ,ze to ten z pieczeciami . Czy taki projekt jest konieczny , jesli masz juz pozwolenie na budowe. Czy on sie przyda pozniej, niewiem przy odbiorze, dla kominiarza ?Czy poprostu robic zwykly pogladowy projekt za 150- 200 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 30.03.2023 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 1. Zamówić projekt samej WM (700PLN to dobra cena za prawdziwy projekt, w moich rejonach nierealna).2.Nanieść zmiany w projekcie domu.3. Cieszyć się teraz banknotami zaoszczędzonymi dzięki brakowi kominów.4. Cieszyć się w przyszłości z jakości powietrza w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 30.03.2023 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2023 ... Czy taki projekt jest konieczny , jesli masz juz pozwolenie na budowe. Czy on sie przyda pozniej, niewiem przy odbiorze, dla kominiarza ?... Niektóre PINB wymagaja jezeli w projekcie była WG, co do kominiarza to nie ma on zadnych uprawnien do kontroli i pomiarów skutecznosci WM, nie tylko z rekuperacją ale nawet jakakolwiek wentylacja mechanicza nawet w postaci samego wentylatora. Jedyny wyjątek to komninarz z UB w specjalnosci sanitarnej, ale ja takiego nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 31.03.2023 02:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Wlasnie , w projekcie jest wentylacja mechaniczna , nie mam kominow, ale jest tylko wpis , nie ma nic rozrysowane i pomierzone , zaniedlugo bede robil strop i chce wiedziec jak beda poprowadzone rury , i zastanawiam sie poprostu jaki projekt zrobic . Co do cen , to juz uslyszalem rowniez i 1200 . Ale wiem tez ze sa np na allegro za 200, 300, 500 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.03.2023 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Wlasnie , w projekcie jest wentylacja mechaniczna , nie mam kominow, ale jest tylko wpis , nie ma nic rozrysowane i pomierzone , zaniedlugo bede robil strop i chce wiedziec jak beda poprowadzone rury , i zastanawiam sie poprostu jaki projekt zrobic . Co do cen , to juz uslyszalem rowniez i 1200 . Ale wiem tez ze sa np na allegro za 200, 300, 500 . Wykonujemy takie projekty, kompletujemy i wysyłamy cały potrzebny materiał dla tych ktorzy samodzielnie chcą wykonac instalację, doradzamy w trakcie montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 31.03.2023 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 A możesz napisac ile taki dobry projekt powinien kosztowac i co powinien zawierac ? Dom do 100 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts