marcskier 31.03.2023 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2023 Zastanawiam się nad wykończeniem elewacji. Obecnie jest położony styropian (typowy, nie jest specjalnie żłobiony pod klinkier) 20 cm z jedną warstwą kleju i siatką kołkowany tylko styropian. Styropian klejony na 8 placków.Szukam jakichś jasnych płytek, dach jest antracytowy, okna kolor dąb. Mam typowe zmartwienia - żeby nie odpadły i nie wyszło za drogo. Nie chcę płytek elastycznych, ale jakieś twardsze. Będę wdzięczny za podpowiedź, może ktoś coś może polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 19.04.2023 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Płytki z klinkieru produkowane maszynowo, nie te ręcznie formowane. Na pewno będą tańsze. Możesz też polować na promocje, obecnie Centrum Klinkieru w Starogardzie ma duże wyprzedaże resztek kolekcji (po 30 kilka m2 z tego co wiem), więc może coś akurat trafisz. Jeśli sam zamierzasz kłaść te cegiełki, to od razu kup wszystko co potrzeba w sklepie firmowym Draumet, który znajduje się niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.04.2023 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2023 Płytki klinkierowe produkuje także Cerrad. Grubość 6,5 - 7mm. Mam nimi obłożony cokół budynku a na fugi zaprawa z trasem Sopro.Klejone normalnie klejem odkształcalnym do płytek ceramicznych.Oczywiście do nabycia krzyżyki do fug 8 - 10mm w kształcie litery T.Kładłem sam. Towar był przeceniony 2 gatunku ze względu na wymiar ale na wysokości 0,5m to bez różnicy, natomiast jeśli całość elewacji to zwracać na to uwagę..Czasem do dostania są także narożniki.Cena startuje od 25zł ale często są promocje. Można także patrzeć za licem starej cegły ciętym na 10mm płytki. Przy kołkowanym styropianie 8 placków bez obwodu także powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts