Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć ze sobą panele dachówki

teknoidteknoid

Recommended Posts

Czyli z dachu wyjdzie 6 kabli plus i minus? ..wiem amator ze mnie

oglądam właśnie film Zrób to sam, youtube.com/watch?v=UzUKKhH6IJk z zastosowaniem Regulatora MPPT gdzie przy zakresie 100-150v to on startuje. Może polecicie najlepsze rozwiązanie ? najlepiej do offgrid, mam przygotowane dwa akumulatory 12V 140Ah

Edytowane przez teknoidteknoid

Może polecicie najlepsze rozwiązanie ?

Bardzo, ale naprawdę bardzo rozważ zatrudnienie elektryka. Z prądem nie ma żartów. Zwłaszcza z prądem stałym jaki wytwarzają panele PV. To zabawa porównywalna z igraszkami sapera. Jak nie opanowałeś solidnych podstaw elektrotechniki - daj se siana z eksperymentami, to zbyt niebezpieczne.

eee tam, sam robię elektrykę w domu, nie mam doświadczenia tylko z fotowoltaiką, jestem przed tynkami, stąd chciałbym znaleźć najlepsze rozwiązanie dla 1kW.

Elektryk i tak zawita, przy podłączeniu rozdzielnicy.

Wiele osób tutaj ma doświadczenie, majsterkowiczów, samouków i elektryków chciałbym info, pomocy, przy podłączeniu dachówek:

photos.app.goo.gl/CrtVUP7LmpGCCDmS9

jak i najlepszej opcji ich wykorzystania. Podejrzewam, że jest to grzałka w buforze, przy ogrzewaniu podłogowym i wodzie użytkowej na pewno sie przyda.

Tylko jak je podłączyć i czym zakończyć (nawet model Regulatora MPPT) , najlepiej wspomagane akumulatorami.

problem mam z Voltami, bo 21szt dachówek, małe panele, ciężko coś wykombinować dla mniejszego Voltarzu i aby to wyszło tylko dwoma kablami plus i minus do regulatora do którego jest 30metrów

Edytowane przez teknoidteknoid