johnny2316 03.04.2023 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Cześć, Czy możliwe jest przedłużenie kanału wentylacyjengo o kilkadziesiąt centrymetrów? Na rysunku na czerwono zaznaczyłem, gdzie deweloper zaplanował kratkę wentylacyjną, ja chcę tam mieć kuchnię zabudowaną do sufitu i średnio to miejsce pasuje. Na zielono (dobudowany kawałek ścianki też na zielono) z kolei alternatywnie miejsce kratki które widzę jeśli możliwe jest przedłużenie kanału i dalej będzie ona poprawnie pełniła swoją funkcję. Czy w ten sposób jest to w ogóle wykonalne i będzie działało w sensowny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.04.2023 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Umiejscowienie kratki jest związane bezpośrednio z istniejącym tam pustakiem wentylacyjnym lub kanałem wykonanym w ścianie.Jeśli do kanału jest dostęp także z boku to zamontowanie tam rury pozwoli na przeniesienie kratki w dowolne miejsce, np. na sąsiednią ścianę.Problemem jest fakt że kratka ta powinna być umiejscowiona w kuchni służąc zgodnie ze swoim przeznaczeniem jako wentylacja lub odprowadzenie oparów z okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnny2316 03.04.2023 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Kanał do oparów z okapu jest akurat w innym miejscu i go nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.04.2023 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Kanał do oparów z okapu jest akurat w innym miejscu i go nie ruszam Z przesunięciem nie widzę problemu o ile pozostanie on wewnątrz kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts