tasaq 18.04.2023 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 Jak należy rozwiązać temat rozdzielaczy i podłogówki w domu obecnie budowanym? Dom ma być zasilany pompą ciepła, 100% podłogówki.Wiem, że należy zrobić rzetelny projekt, ale chodzi mi o to czy w przypadku takiego ogrzewania należy zakładać termostaty w każdym pomieszczeniu gdzie będą pętle podłogówki?Jak najlepiej tym sterować żeby to miało ręce i nogi?Na chwilę obecną jestem przed tynkami więc mogę jeszcze puścić przewód do każdego z pomieszczeń. Pytanie czy warto i czy jest to wskazane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.04.2023 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 https://forum.muratordom.pl/entry.php?132119https://forum.muratordom.pl/entry.php?132525 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 18.04.2023 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 żadnego sterowania , wyregulować rotametry i zasilać stale niską temp , podłoga a sterowanie to jak nos i pięść nie pasują do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 18.04.2023 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 Ok. A czy w takiej sytuacji lepiej zlecić osobny projekt dla podłogówki czy zdać się na to co mówi pro partner firmy od PC? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.04.2023 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2023 Ok. A czy w takiej sytuacji lepiej zlecić osobny projekt dla podłogówki czy zdać się na to co mówi pro partner firmy od PC? Raczej osobny. Zapytaj, czy liczą OZC z obciążeniem dla każdego pomieszczenia (bo bez tego nie da się zaprojektować podłogówki). Większość wciska sterowanie strefowe i liczy tylko swoją prowizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts