Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zasypywanie piwniczki

Szwejo1988

Recommended Posts

Witam

Jestem nowym użytkownikiem tego forum i borykam się z problemem, mianowicie

Zakupiłem mieszkanie o pow. 42m2 podłoga tego mieszkania zbudowana jest na legarach i odeskowana ,pod podłoga znajduje się przestrzeń taka piwniczka wysoka na ok 80cm i szeroka na szerokość i długość pomieszczenia z wydzielonymi kondygnacjami takie ścianki działowe jak by zerwać podłogę to utworzy to szachownicę. Chciałbym zasypac taka piwniczke w celu wylania jednolitej posacki z betonu i zbudowaniu ogrzewania podlogowego. Pytanie czym zasypać taką piwniczke miałkim gruzem i żwirem

Jaką grubość masz podłogi w piwnicy? 4"? 6"? grubszy?

Szczerze mówiąc, nie widzę, gdzie to zrobi różnicę w zapadaniu się lub nie zapadaniu się ścian fundamentowych. Wiele lat temu powszechne było pozostawianie podłóg w piwnicach. Fundacja się na nich nie załamała omegle xender .

Myślę, że jeśli twój fundament zawali się po zasypaniu, masz większe problemy.

Czym je wzmacniasz? 2x4? 2x6? większy? Myślę, że marnujesz na to swój czas/energię.

Edytowane przez astro0

• 3 weeks później...
Jaką grubość masz podłogi w piwnicy? 4"? 6"? grubszy?

Szczerze mówiąc, nie widzę, gdzie to zrobi różnicę w zapadaniu się lub nie zapadaniu się ścian fundamentowych. Wiele lat temu powszechne było pozostawianie podłóg w piwnicach. Fundacja się na nich nie załamała 1254 angel number positive k words .

Myślę, że jeśli twój fundament zawali się po zasypaniu, masz większe problemy.

Czym je wzmacniasz? 2x4? 2x6? większy? Myślę, że marnujesz na to swój czas/energię.

Skąd taka negatywna odpowiedź? I dlaczego myślisz, że marnuje swój czas i energię? :sleep:

Witam

Jestem nowym użytkownikiem tego forum i borykam się z problemem, mianowicie

Zakupiłem mieszkanie o pow. 42m2 podłoga tego mieszkania zbudowana jest na legarach i odeskowana ,pod podłoga znajduje się przestrzeń taka piwniczka wysoka na ok 80cm i szeroka na szerokość i długość pomieszczenia z wydzielonymi kondygnacjami takie ścianki działowe jak by zerwać podłogę to utworzy to szachownicę. Chciałbym zasypac taka piwniczke w celu wylania jednolitej posacki z betonu i zbudowaniu ogrzewania podlogowego. Pytanie czym zasypać taką piwniczke miałkim gruzem i żwirem

Co jest na podłodze piwniczki ?

Całość piwniczki jest zagłębiona w gruncie ?

• 1 year później...