Szwejo1988 24.04.2023 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2023 Witam Jestem nowym użytkownikiem tego forum i borykam się z problemem, mianowicie Zakupiłem mieszkanie o pow. 42m2 podłoga tego mieszkania zbudowana jest na legarach i odeskowana ,pod podłoga znajduje się przestrzeń taka piwniczka wysoka na ok 80cm i szeroka na szerokość i długość pomieszczenia z wydzielonymi kondygnacjami takie ścianki działowe jak by zerwać podłogę to utworzy to szachownicę. Chciałbym zasypac taka piwniczke w celu wylania jednolitej posacki z betonu i zbudowaniu ogrzewania podlogowego. Pytanie czym zasypać taką piwniczke miałkim gruzem i żwirem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astro0 30.04.2023 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Jaką grubość masz podłogi w piwnicy? 4"? 6"? grubszy? Szczerze mówiąc, nie widzę, gdzie to zrobi różnicę w zapadaniu się lub nie zapadaniu się ścian fundamentowych. Wiele lat temu powszechne było pozostawianie podłóg w piwnicach. Fundacja się na nich nie załamała omegle xender . Myślę, że jeśli twój fundament zawali się po zasypaniu, masz większe problemy. Czym je wzmacniasz? 2x4? 2x6? większy? Myślę, że marnujesz na to swój czas/energię. Edytowane 2 Maja 2023 przez astro0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anielbolak 19.05.2023 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 Jaką grubość masz podłogi w piwnicy? 4"? 6"? grubszy? Szczerze mówiąc, nie widzę, gdzie to zrobi różnicę w zapadaniu się lub nie zapadaniu się ścian fundamentowych. Wiele lat temu powszechne było pozostawianie podłóg w piwnicach. Fundacja się na nich nie załamała 1254 angel number positive k words . Myślę, że jeśli twój fundament zawali się po zasypaniu, masz większe problemy. Czym je wzmacniasz? 2x4? 2x6? większy? Myślę, że marnujesz na to swój czas/energię. Skąd taka negatywna odpowiedź? I dlaczego myślisz, że marnuje swój czas i energię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.05.2023 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2023 Witam Jestem nowym użytkownikiem tego forum i borykam się z problemem, mianowicie Zakupiłem mieszkanie o pow. 42m2 podłoga tego mieszkania zbudowana jest na legarach i odeskowana ,pod podłoga znajduje się przestrzeń taka piwniczka wysoka na ok 80cm i szeroka na szerokość i długość pomieszczenia z wydzielonymi kondygnacjami takie ścianki działowe jak by zerwać podłogę to utworzy to szachownicę. Chciałbym zasypac taka piwniczke w celu wylania jednolitej posacki z betonu i zbudowaniu ogrzewania podlogowego. Pytanie czym zasypać taką piwniczke miałkim gruzem i żwirem Co jest na podłodze piwniczki ? Całość piwniczki jest zagłębiona w gruncie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 17.06.2024 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca Jeśli już zasypywać to jakimś materiałem izolacyjnym typu keramzyt perlit czy inne nie chłonące wilgoci, na to twardy styropian typu parking i dopiero na to podłogówka zgodnie ze sztuką. Przydałoby sie jakieś zdjęcie tej kratownicy jak duże są te oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts