czarny_iwan 25.04.2023 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2023 Witam. Proszę o sugestie w sprawie ewentualnej wymiany pokrycia dachu. Mały domek powierzchnia dachu około 50m2 jednospadowy kąt 9,5 do 10 stopni. Obecne pokrycie to papa termozgrzewalna ale ma już 5 czy 6 lat i po ostatniej zimie pojawił się niewielki przeciek. Został naprawiony a ja zaczynam myśleć co dalej z tym dachem. Najtańsze to położyć następną warstwę papy ale zbyt trwałe to chyba nie będzie. Potrzebuję porady co w zamian. To jest stary domek odziedziczony po dziadkach. Więźba w dobrym stanie, pełne deskowanie. Podoba mi się gont ale spadek chyba zbyt mały. Dobrze gdyby to dało się zrobić samodzielnie lub z pomocą rodziny. Mam spore zdolności manualne i sporo narzędzi. Tylko wiek już po 60 a chciałbym żeby nowe pokrycie wytrzymało możliwie długo. Pozdrawiam. Sławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydop 03.05.2023 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2023 Płynna membrana poliuretanowa, może być aplikowana na dotychczasową papęDosyć prosta aplikacja np wałkiem https://hydroizolacje.shop/Clever-PU-120-plynna-membrana-poliuretanowa-25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 04.05.2023 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 Najlepszym rozwiązaniem chyba jednak będzie membrana EPDM spokojnie sam to zrobisz a i wełnę prasowaną pod to możesz wpakować i święty spokój na co najmniej 50 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.05.2023 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2023 Obecne pokrycie to papa termozgrzewalna ale ma już 5 czy 6 lat i po ostatniej zimie pojawił się niewielki przeciek. Jaką papę kładziesz, że tak krótko wytrzymuje? Czy to był błąd wykonawczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts