nels 28.04.2023 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2023 Witajcie, Mam do ocieplenia poddasze użytkowe. Strych nad poddaszem nie będzie ocieplany (jest jedynie wykonane deskowanie podłogi strychu).Stoję przed dylematem dotyczącym grubości i parametrów wełny. Moim pierwszym wyborem są dwie warstwy w lambda 0,35, warstwa górna 10cm i warstwa dolna 15cm.Wyborem alternatywnym jest 5+15cm. Warstwy planuję układać podłużnie między krokwiami, tak aby stanowiły jedną całość. Czy możecie doradzić, którą z opcji powyżej wybrać lepiej? A może jeszcze inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 28.04.2023 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2023 Jak masz kasę, to natrysk piany zamiast wełny. Lambda podobna, ale nigdy nie ułożysz tak wełny jak piana siądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.04.2023 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 Robocizna z wełna jest taka sama czy wełna z lepszą lambdą czy z gorszą, lekko upraszczam - producent też ważny Efekt jest dostrzegalny, szczególnie pierwszej zimy, potem sie przywyczaisz.. Układałem 2 x 15 cm, specjalnie podniosłem szczątkową podłogę na strychu aby weszło 30cm. To jest tak ważne, jak czapka na łysej głowie zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 30.04.2023 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 To jest tak ważne, jak czapka na łysej głowie zimą. Ja wiem o tym najlepiej Ja układałem 2x15cm wełną na "R". Po pierwszych dwóch rolkach przeklinałem dzień, w którym się na to zdecydowałem tym bardziej, że z facetem od piany juz byłem umówiony na oględziny budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.04.2023 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Układałem markę "U..." chyba 033 albo 032?, pylenie umiarkowane, okulary precz, tylko rękawice używałem i dało sie przeżyć. Narobiłem się raz ale z sensem. Nawet Babcia poczuła od razu, bo zacząłem nad jej pokojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.11.2023 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 10+15 będzie zdecydowanie lepszym wyborem i da Ci lepsze parametry izoalcyjne. JEśli moge podpowiedzieć to sugerowałbym wełnę z rolki Toprock premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts