RegiNNNN 29.04.2023 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 Dzień dobry, jak w temacie. Chcemy oszczędzić na gładzi. Tynki wydają się być bardzo równe. Planujemy pomalować jeden pokój, aby zobaczyć ja kto się będzie prezentowało i zobaczyć czy efekt nas zadowala. Jak należy do tego podejść? Ciężko mi znaleźć jakiś dobry poradni który przedstawi krok po kroku co należy zrobić. Z tego co czytałem: - ewentualne braki uzupełnić gładzią - przejechać wszystko papierem ściernym, - pomalować farbą gruntującą, - pomalować farbą właściwą. Czy da się do tego podejść lepiej? Może ktoś polecić jaki papier ścierny, czym uzupełniać braki. Albo jaka farba gruntująca. Z góry dziękuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.04.2023 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2023 Nie da się oszczędzić na gładzi. Ściany wydają się ładne ale po pomalowaniu przynajmniej 2 krotnym tak aby pokryć całość i nie było cieni to wyjdzie każda jedna niedoskonałość. Jeśli nie wierzycie to należy jedną ścianę zagruntować unigruntem rozrobionym z wodą 1 : 5 a następnie pomakować Snieżką podkładową grunt a za drugim razem pomalować wybraną farbą wierzchnią. Malować wałkiem o konsystencji nie gęstej śmietany.Wałek pozostawia strukturę która i tak pozwoli zamaskować niektóre mało widoczne skazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.05.2023 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Szanowny Panie,Całą powierzchnię ścian warto przeszlifować delikatnym papierem ściernym, a następnie dokładnie odpylić i zagruntować. Rekomenduję grunt szybkoschnący Śnieżka Acryl-Putz GR43 Pro. Grunt należy nanosić zgodnie z zaleceniami zawartymi w karcie technicznej. Po wyschnięciu gruntu można przystąpić do malowania, pamiętając również o doborze odpowiedniego wałka. Proponuję najpierw pomalować w ten sposób jedną ze ścian, aby sprawdzić efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts