Cornholio 01.05.2023 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Witam. Jestem na etapie wykopu pod szambo Niestety nie wiem, czy zrobić jak w planie zagospodarowania przestrzennego (kiedyś chyba były inne wytyczne 2metry od włazu szamba do działki sąsiada) Teraz jest chyba 2 metry do ścian szamba. Jak to teraz ugryźć? Postępować zgodnie z planem zagospodarowania, czy odsunąć o te 2 metry. Tylko wtedy będę musiał zainwestować w płytę najazdową i nie wiem czy nie będzie znów za blisko moich okien... Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.05.2023 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Priorytetem są przepisy a więc 2 mb ścian szamba od granicy, drogi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 01.05.2023 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Ale jak dostawałem pozwolenie na budowę, to przecież na podstawie tego planu zagospodarowania. Wcześniej przepisy mówiły, że 2 metry od pokrywy..tak też projektant zrobił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.05.2023 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) Stosujemy przepisy obowiązujące w dniu zatwierdzenia.MPZP w Twojej miejscowości mówi chyba ogólnie zezwalając na budowę szamba.Budowę szamba na pewno zgłaszałeś więc posiadali projekt i mapkę.nie wyrażając sprzeciwu. Poza tym to nie widzę aby cokolwiek w tym względzie uległo zmianie, nadal są to 2mb pokryw i wentylacji, a nie od ścian.. Edytowane 1 Maja 2023 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts