marcinmichal 06.05.2023 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 Witam szanownych grupowiczów . stoje teraz przed dylematem jaki bojler wybrać . jakiego producenta. pojemność minimum 200 L rodzina 6 osobowa , nie mam możliwości zainstalowania pompy ciepła . miejsce na montaż to głębokosc 55 cm na szer. 110 cm wys 230 cm musze tam upchnac biler i naczynie przeponowe . Prosze jakies sugestie z konkretnymi typami fajnie by było czy galmet czy kospel czy stiebel eltron czy wiessman czy może jeszcze cos innego. przejżałem setki artykułów i już zgłupiałem każdy chwali swoj produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.05.2023 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 https://onninen.pl/produkt/ATLANTIC-Powietrzna-pompa-ciepla-do-c-w-u-EGEO-200l-232516,320078?utm_source=moneteasy.pl&utm_medium=referral&utm_term=CPC5#description a jakie to pomieszczenie ? bo jak ogrzewane to ewentualnie cos takiego https://cennik.systherm.pl/produkt/podgrzewacz-wody-z-pompa-ciepla-ariston-nuos-evo-split/ Przy 3 osobach i bardzo oszczędnym korzystaniu bardzo dobry bojler wciąga 3000 kWh/rok przy 6 to będzie 6 000 kwh , PC potrzebuje około 670 kWh przy 2 osobach ale komfort jest max i korzystamy z dużej wanny , przy bojlerze o wannie zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.05.2023 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 https://plytki-lazienki.pl/p/260/89046/ariston-nuos-primo-hc-240-sys-podgrzewacz-wody-z-pompa-ciepla-3069655-pompy-ciepla-ogrzewanie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinmichal 06.05.2023 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 nie fajnie miec agregat w mieszakaniu jak pisałem nie mam mozliwosci zamontowania pompy ciepła i jej nie chce . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.05.2023 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) https://www.ceneo.pl/43434287 Niestety, większe mają 60cm średnicy. Generalnie zwracaj uwagę na to, żeby miał powrót z cyrkulacji i był z dobrej stali nierdzewnej. Chyba, że chcesz co kilka lat wymieniać cieknący (i oby straty z zalania nie były znaczne). Edytowane 6 Maja 2023 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.05.2023 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 nie fajnie miec agregat w mieszakaniu jak pisałem nie mam mozliwosci zamontowania pompy ciepła i jej nie chce . Dlatego pytam się w jakim pomieszczeniu choć praca sprężarki nie jest negatywnie odczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 06.05.2023 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2023 stoje teraz przed dylematem jaki bojler wybrać . jakiego producenta. pojemność minimum 200 L rodzina 6 osobowa A co ma grzać wodę w tym C.W.U. nie mam możliwości zainstalowania pompy ciepła Co wy z tymi pompami? co ma pompa do C.W.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.05.2023 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 A co ma grzać wodę w tym C.W.U. Co wy z tymi pompami? co ma pompa do C.W.U. Jest pompa przeznaczona do ogrzewanie TYLKO Ciepłej Wody Użytkowej , grzeje wodę 3 razy taniej i taka inwestycja zwraca się po 2 latach. Więc tyle mniej więcej ma że jak nie jesteś osobą o niskim intelekcie to nie płacisz 3 razy więcej za ciepłą wodę bo masz wybór. Wystarczy tylko go dokonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinmichal 07.05.2023 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 (edytowane) pomieszczenie to szafa w sypialni, teraz tak patrzac to drzwi szafy można presunac i miejsca na serokosc by było 65 cm . Edytowane 7 Maja 2023 przez marcinmichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.05.2023 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 pomieszczenie to szafa w sypialni, teraz tak patrzac to drzwi szafy można presunac i miejsca na serokosc by było 65 cm . No nie raczej monoblok do sypialni odpada będzie słychać. Raczej do spiżarni lub pomieszczania gospodarczego a najlepiej chyba w garażu o ile da się podłączyć hydraulicznie. No Ok bojler chyba pozostał i tyle na nocnej taryfie nie powinno być źle choć limit na prąd w normalnych cenach jest niewielki. porządny bojler jest tu dla takiej ilości osób to wziąłbym 300 l https://domwroc24.pl/pl/products/atlantic-bojler-elektryczny-vsrs-300-l-2445.html?country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=Cj0KCQjwmN2iBhCrARIsAG_G2i5AlYILzRrfDmiiFkFokRySGPW0YEGBy7Jn33ZksFb3ne53TaRxVrwaAgnPEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts