chcialbympompe 15.05.2023 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Dzisiaj "przyłapałem" falownik, że oszukuje na podawanej produkcji. Zamiast zacząć dzisiejszy dzień od zera to wygląda na to, że zaczął od wczorajszego "stanu licznika" i sumuje dalej. Czyli np. wczorajszy dziań zamknął się w 50kWh a dzisiaj zaczął od 50 i jest już 52.Miał ktoś taką sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 15.05.2023 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Dzisiaj "przyłapałem" falownik, że oszukuje na podawanej produkcji. Zamiast zacząć dzisiejszy dzień od zera to wygląda na to, że zaczął od wczorajszego "stanu licznika" i sumuje dalej. Czyli np. wczorajszy dziań zamknął się w 50kWh a dzisiaj zaczął od 50 i jest już 52. Miał ktoś taką sytuację? Sprawdź czas systemowy w falowniku, bo pewnie jest zła godzina i dlatego się tak dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.05.2023 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2023 Sprawdź czas systemowy w falowniku, bo pewnie jest zła godzina i dlatego się tak dzieje. To była moja pierwsza myśl i od tego zacząłem. Jeszcze zanim napisałem post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rupicapra 16.05.2023 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 A którą wersję firmware'u masz wgraną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.05.2023 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 A którą wersję firmware'u masz wgraną? W menu pokazuje mi 020004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancia 16.05.2023 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Dzisiaj "przyłapałem" falownik, że oszukuje na podawanej produkcji. Zamiast zacząć dzisiejszy dzień od zera to wygląda na to, że zaczął od wczorajszego "stanu licznika" i sumuje dalej. Czyli np. wczorajszy dziań zamknął się w 50kWh a dzisiaj zaczął od 50 i jest już 52. Miał ktoś taką sytuację? Wrzuć wykres dobowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.05.2023 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2023 Wrzuć wykres dobowy Wykres dobowy jest prawidłowy. Tylko suma ("dzienna produkcja") się nie zgadza (także na wykresie miesięcznym). I dotyczy to tylko wczorajszego dnia. Dzisiaj już jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 17.05.2023 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2023 Gdzie to sprawdzasz, na solarmanie? Ta chmura czasami ma takie "kwiatki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 17.05.2023 03:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2023 Gdzie to sprawdzasz, na solarmanie? Ta chmura czasami ma takie "kwiatki" Falownik też błędnie pokazywał na wyświetlaczu. Więc to "jego wina" a nie chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts