Antekk 26.05.2023 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Witam, przymierzam się do docieplenia nieużytkowanego poddasza. Na początku sądziłem, że najprościej będzie po prostu ocieplić wełną przestrzenie pomiędzy legarami (mam tu jakieś 25 cm). Jednak pojawiły się pytania czy dawać paraizolacje? Jeśli dawać, to czy tylko pod wełnę? Jeśli dam folię pomiędzy legary, to czy same legary nie ucierpią z czasem itd. itp. Później doszedłem do wniosku, że może lepiej będzie zamiast ocieplać podłogę (podłoga ma już około 5cm wełny szklanej + wióry), może by ocieplić dach. Ale kolejne pytania - czy ma to sens? Jaka grubość wełny? Od strony dachu pewnie należy membranę dać itd. itp. Proszę o jakąś poradę co byłoby najlepsze w moim przypadku. Dołączam zdjęcia jak to u mnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.05.2023 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 https://forum.muratordom.pl/entry.php?132739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antekk 26.05.2023 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Dzięki za link Jeden problem rozwiązany. Teraz pytanie jak to dokładnie docieplić aby było dobrze. Z folią czy bez foli. Zakładam że pewnie znowu temat na forum był już poruszany, a ja nie potrafię znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts