Trever 26.05.2023 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Dzień dobry, będę przerabiał instalacje CO na grzejnikach (żeliwo), jaki materiał rur wybrać? Miedź, PEX czy PP (albo coś innego?). W tej chwili jest mieszanka stali, miedzi i PP. Instalacja nie jest duza wiec finansowo każdy materiał jest do zaakceptowania, chodzi mi głownie o wady i zalety pozacenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reku1 06.06.2023 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 Co jest źródłem ciepła?Czy instalacja pójdzie po wierzchu czy chowana?Jaki rodzaj grzejników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trever 23.07.2023 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 Źródłem ciepła jest kocioł gazowy. Instalacja na wierzchu. Grzejniki żeliwne. W tej chwili zastanawiam się pomiędzy stalą a PP. Wadą tego drugiego jest to że trzeba dawać obejmy a do stali nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 23.07.2023 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2023 A PB? Np. system SDP. Możesz robić samemu bez specjalistycznych narzędzi.Oszczędzisz na robociźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 30.07.2023 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Jeśli nie masz bardzo miękkiej wody to miedź - najbardziej estetyczna.Jeśli woda bardzo miękka to alu-pex. Instalacja z PP jest najmniej estetyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts