Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projektor w salonie. Gdzie dla niego najlepsze miejsce??

Recommended Posts

No właśnie...chciałbym jednak przewidzieć, miejsce dla tego typu urządzenia. I teraz nie wiem, gdzie byłoby go ze względów użytkowych jak i technicznych najlepiej go umieścić. Czy na wiszącej półce na suficie?? Czy (bo to chyba jedyna w tej formie możliwość) jakaś a`la wysepka/szafka na której by on stał??

Myślę tak najprędzej o suficie, nie wiem natomiast czy on by tam nie wadził. Byłby w okolicach drzwi tarasowych i tak mniej więcej nad kanapą/narożnikiem czyli nad głową siedzącego.

Nie wiem jak to rozwiązać. Czy są jakieś fajne, zgrabne wiszące w jakiejś formie składane (takie które po zlożeniu mają minimalne rozmiary), czy jeśli projektor by się tam znalazł to czy aby to dobry pomysł mieć taką

wiecznie wiszącą choinkę?? daje ze startu negatywny przymiotnik, jednak zastrzegam że nie widziałem jeszcze nawet jednego takowego :-) Z drugiej strony, jeśli chcę maxymalnie schować wszelakie kable (a chcę) to przy wysepko/szafce stojącej raczej z dala od ściany musiałbym zapewnić dojście kabli z podłogi i w tym momencie "skazuje" na wieczność usadowienie tegoż mebla w tym miejscu. A tak na szybko, przyszło mi do głowy coś takiego...ale to chyba jeszcze nie zeszło z tablic kreślarskich :-) To by było u mnie chyba idealne. Taka wisząca półka na bocznej ścianie, która to w momencie potrzeby by się wysówała ok 2 m od tej ściany razem z kabelkiem...ale wątpie czy coś takiego można w ogóle dostać...a biorąc pod uwagę dł. tego potencjalnego ramienia to wtedy pewnie już samo w sobie by nie wyglądało lepiej jak ta wisząca na ścianie "choinka" :-)

I druga kwestia. Jaki rodzaj kabla trzeba/można użyć dla projektora/ów tak aby mógł obsłużyć jak największą ilość producentów. Ponieważ projektora jeszcze nie mam i pewnie tak szybko go nie kupię, więc nie jestem w stanie określić ani nawet przewidzieć co będe chciał...

No to tylę... :-)

No _ZBYCH_ dzieki za obrazki!!!! tego mi właśnie brakowało. Że też na to nie wpadłem wczesniej :( .

Ale to pomysł na przyszłość. Całą kablologię, peszle, włącznie z zasilaniem ekeranu opuszczanego eletrycznie mam. Teraz czekam tylko na dobre ceny, dobre czasy i aż mi się nowiutki TV popsuje :wink:

Pozdrawiam

Właściwie to nie musi się psuć, tak sobie teraz myślę.

Telewizję na TV a filmy na ekranie.

Tylko, że sensowne projektory zaczynają się od coś ok. 6000 zł.

No! Są też Barco za 300.000 zł :o

Pozdrawiam

To coś mocno staniały :D jeszcze niedawno to ciut lepsze od badziewia kosztowały 10...12 tys. :wink: 8)

Pozdrawiam