Halszka 02.06.2023 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2023 Porotherm i pojemnościowy podgrzewacz wody użytkowej. 80l albo 100l - jeszcze się zastanawiam. Proszę, podpowiedzcie, jak to zainstalować na ścianie żeby nie spadło i nie narobiło szkód. Najchętniej zainstalowałabym bojler stojący, ale w sieci znalazłam takie tylko do c.o.Jeżeli są podgrzewacze wody użytkowej, które stawia się na podłodze, to podpowiedzcie, gdzie ich szukać. Rozmawiałam o tym z różnymi budowlańcami i nie dostałam pewnej odp, bo oni nie montowali takich urządzeń.Czy bojlery na wodę użytkową to naprawdę już taki przeżytek, że mało kto je montuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.06.2023 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2023 Nie wiem, gdzie szukałaś ale sporo jest bojlerów stawianych na podłodze (ja mam Joule Direct). Inna sprawa, że powieszenie go nad wanną czy muszlą oszczędza miejsce gdy jest montowany w łazience. A co do wieszania, to na kotwy nie działają duże siły prostopadłe do ściany (kotwa jest ciągnięta głównie w dół). Ale dla świętego spokoju najsolidniejsze mocowanie to będzie pręt na kotwie chemicznej w tulei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts