mordziaty 10.06.2023 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Witam, Szukam rozwiązania płotu lub jakiejś kombinacji która przesłoni mi wścibskiego sąsiada. Generalnie myślałem, o dwu metrowym płocie betonowym ale koszt jest dość spory. Panele ogrodowe są ciekawa alternatywa z jakaś tuja ale problem jest taki, że tuje rosną latami… Czy macie jakieś doświadczenia jak zrobić w rozsądnych kosztach plot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uinasbora 31.10.2023 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 (edytowane) Tak więc mieszkamy w tym domu od 1,5 roku, a poprzedni mieszkaniec był stary i miał dużo pomocy ze strony sąsiadów przy ogrodzie i domu. Wydawali się bardzo zaangażowani we wszystko, nawet w sprzątanie domu i ogrodu w czasie, gdy dom był wystawiony na sprzedaż (mieszkaniec zdał egzamin, więc dom został wystawiony na sprzedaż). Sami są dość starzy (60-70 lat) i uwielbiają spędzać czas w ogrodzie. Mają grządki warzywne i szklarnie. Byli dla nas bardzo pomocni od pierwszego dnia. Ogród jest dość duży (może 30 metrów) i ze względu na niskie płoty bardzo trudno jest znaleźć prywatność. Wspomnieliśmy kilka razy o wyższym płocie i wyraziliśmy, że wyższy płot zniszczy ich warzywa ze względu na to, gdzie przemieszcza się słońce.router login 192.168.l.l.link/Moja druga połówka zdecydowanie chciałaby wyższy płot, ale ja mam zastrzeżenia. Chociaż są wścibskie, są bardzo przyjazne. Ale nie chcę, żeby kontrolowali to, co robimy z naszym domem (co próbowali już wcześniej robić, dużo narzekają na gonty ogrodowe przed domem). Czy byłbym więc dupkiem, gdybym pewnego dnia zainstalował nowe ogrodzenie? Edytowane 1 Listopada 2023 przez uinasbora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 31.10.2023 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Rozwiązanie bardzo proste kupić ze 50 sadzonek wiąz Turkmeński i w dwa lata masz płot 3 metry nieprzenikniony jak podlewasz to rośnie jak szalony przestaniesz podlewać zwalnia i rośnie ot tak sobie , strzyżesz podobnie jak żywopłot ,zajebista sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.10.2023 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Na zimę liście opadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2023 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Na zimę liście opadają? tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.10.2023 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Zimą będzie słabsze zabezpieczenie przed sąsiadem.Może inny żywopłot będzie dobry i zimą zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 31.10.2023 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Grzejecie temat z czerwca odgrzebany przez bota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.10.2023 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2023 Zdobędziemy wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 01.11.2023 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2023 Zimą będzie słabsze zabezpieczenie przed sąsiadem. Może inny żywopłot będzie dobry i zimą zielony? Ale zimą mało kto po ogrodzie rządzi a jak już to jakies porządki etc w pełnym rynsztunku a latem możesz po nagu chodzić i nikt ci nie będzie lukał co ty tam i co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts