Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyższy plot ochrona przed sąsiadem

Recommended Posts

Witam,

Szukam rozwiązania płotu lub jakiejś kombinacji która przesłoni mi wścibskiego sąsiada.

Generalnie myślałem, o dwu metrowym płocie betonowym ale koszt jest dość spory.

Panele ogrodowe są ciekawa alternatywa z jakaś tuja ale problem jest taki, że tuje rosną latami…

Czy macie jakieś doświadczenia jak zrobić w rozsądnych kosztach plot?

• 4 months później...

Tak więc mieszkamy w tym domu od 1,5 roku, a poprzedni mieszkaniec był stary i miał dużo pomocy ze strony sąsiadów przy ogrodzie i domu. Wydawali się bardzo zaangażowani we wszystko, nawet w sprzątanie domu i ogrodu w czasie, gdy dom był wystawiony na sprzedaż (mieszkaniec zdał egzamin, więc dom został wystawiony na sprzedaż).

Sami są dość starzy (60-70 lat) i uwielbiają spędzać czas w ogrodzie. Mają grządki warzywne i szklarnie. Byli dla nas bardzo pomocni od pierwszego dnia.

Ogród jest dość duży (może 30 metrów) i ze względu na niskie płoty bardzo trudno jest znaleźć prywatność. Wspomnieliśmy kilka razy o wyższym płocie i wyraziliśmy, że wyższy płot zniszczy ich warzywa ze względu na to, gdzie przemieszcza się słońce.

router login 192.168.l.l.link/

Moja druga połówka zdecydowanie chciałaby wyższy płot, ale ja mam zastrzeżenia. Chociaż są wścibskie, są bardzo przyjazne. Ale nie chcę, żeby kontrolowali to, co robimy z naszym domem (co próbowali już wcześniej robić, dużo narzekają na gonty ogrodowe przed domem).

Czy byłbym więc dupkiem, gdybym pewnego dnia zainstalował nowe ogrodzenie?

Edytowane przez uinasbora

Zimą będzie słabsze zabezpieczenie przed sąsiadem.

Może inny żywopłot będzie dobry i zimą zielony?

Ale zimą mało kto po ogrodzie rządzi a jak już to jakies porządki etc w pełnym rynsztunku a latem możesz po nagu chodzić i nikt ci nie będzie lukał co ty tam i co robisz.