kroles 10.06.2023 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Cześć, chciałbym uzupełnić dziurę w zaprawie cementowej w murku z piaskowca, w jednym miejscu kawałek odpadł przy myciu i widać zbrojenie. Idealnie by było uzyskać warstwę 2-3 mm grubości. Kupiłem CX-20, zrobiłem próbę, efekt jest kilka tonów jaśniejszy i gładki. Dodałem trochę piachu z popiołem z ogniska, zrobiłem kolejną próbę, faktura jest OK ale kolor w ogóle się nie zmienił, chociaż suche było dużo ciemniejsze. Chyba więc nie tędy droga, macie jakieś patenty na "przyciemnienie" CX-20 albo namiary na inną, ciemniejszą zaprawę do napraw? Myślałem o jakimś tuszu, ale obawiam się, że deszcz wymyje i będzie zaciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 11.06.2023 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Jakikolwiek barwnik do tynków i będzie OK.Przejdź się do sprzedawców tynków elewacyjnych lub marketów budowlanych gdzie barwią tynki strukturalne wraz z kawałkiem piaskowca do dobrania koloru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 14.06.2023 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 No tak. nie pomyślałem o barwnikach do tynków. Dziękuję, poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegłamaster 06.03.2024 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca Jeśli to górna warstwa się odspoiła to stawiam wyłącznie na wodę. Musiało zaciekać. Ale zdjęcia brak, więc tylko strzelam...A jeśli chodzi o zaprawy do klinkieru to są w różnych kolorach - również piaskowo-żółtym. Kolor możemy korygować przez dodanie barwnika do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts