Dare2367 11.06.2023 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Witam serdecznie Ostatnio zakupiłem kilka takich oto zraszaczy: https://allegro.pl/oferta/zraszacz-ogrodowy-wbijany-szpikulec-zraszanie-78m2-10724149371 Podłączyłem je ze sobą szeregowo wężem ogrodowym 3/4 cala z sieci wodociągowej oddalonej od działki około 50m, żeby podlewały ogródek warzywny. Jak nietrudno się domyślić wydajnie pracowały tylko pierwszy i drugi zraszacz. Wpadłem na pomysł, żeby kupić mauzer 1000l oraz jakąś pompę hydroforową. Czy moglibyście mi pomóc dobrać jaka pompa byłaby wystarczająca do zasilenia 12 takich zraszaczy? Jak je podłączyć, oraz czy wąż 3/4 cala będzie do takiej instalacji wystarczający? Poniżej poglądowy rysunek ogródka. Pozdrawiam Darek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.06.2023 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Mierz wydajność wody (ile faktycznie o porze, o której chcesz podlewać leje się z węża).Potem podziel ogród na sekcje - 12 zraszaczy pracujących jednocześnie to kosmos. Sprawdź, czy 3-4 jednocześnie dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.06.2023 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Ustal wydajność jednego takiego zraszacza w l/min . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts