Forest193 14.06.2023 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Witam Pomieszkuje w domku na działce ostatnio. Wczoraj rano usłyszałem dziwne dźwięki dobiegające z pomieszczenia gdzie znajduje się wodomierz a ten kręcił się jak oszalały choć nie było poboru wody w żadnym z trzech kranów. Jest podejrzenie że pękła rura pod budynkiem i wodą z wodociągów zasilam wody gruntowe. Posiadam też na działce hydrofor z pompą w studni i oba systemy tzn. hydrofor i wodociągi są podłączone do instalacji rozprowadzającej wodę po budynku. Na chwilę obecną mam wrażenie że hydrofor nie leje do ziemi ale nie jestem pewien O co może chodzić. Jak do tego podejść jak sprawdzić czy hydrofor też leje w glebę bo jakby ciśnienie trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.06.2023 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Pierwsza sprawa zakręć główny zawór i na zdrowy rozum licznik powinien zatrzymać się. Jeśli sie zatrzymał to trzeba kombinowac jak zobaczyć wyciek, bo zasilanie gruntu pomierzoną woda to pryszcz, wobec możliwości podmycia budynku. Drugi krok to rozdziel/odetnij obwód hydroforu, bo może cofka jest do studni? Wygląda nierealnie, ale różnie bywa. Nie podłączył się ktoś na lewo? Ktoś kto ma basen w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts