inwestor__ 15.06.2023 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Witam, temat był chyba wałkowany sporo na paru forach ale nie ma jednoznacznej odp. Prawodbnie zastosuje podwieszany sufit krzyżowy z płytami g-k, natomiast ściana będzie na systemach tależowych z mała ilością wełny, zewnętrzna powierzchnia płyty g-k odsunie się od ściany jekieś 3,5cm. W tej sytuacji wydaj mi się, że chyba musiałbym zacząć od sufitów. Bo jeżeli zacząłbym od ścian to później "obwodówkę" na sufit miałbym przymocowywać do płyty g-k która będzie oddalona o 3,5cm od ściany właściwej...chyba bez sensu. Albo ciąć płyty na ścianach na żadaną wys. i "obwodówkę" zrobić na ścianie która jest pod spodem czyli z cegły. Proszę o poradę. z pewnch względów wolałbym zaczałbym od ścian ale wtedy wydaje mi się, że musiałbym uporać się z problemami które sam sobie stworzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.06.2023 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Wszystko zależy od wysokości pomieszczeń jakie chciałbyś uzyskać po podwieszeniu sufitu.Płyty są długości 2400, 2600 lub 3000 więc obkładająć pierw ścianę wyznaczysz sobie od razu poziom sufitu.Jesteś skazany na takie trzy wysokości.W innym przypadku najpierw robisz sufit a następnie docinasz płyty do wykonanego stelaża obwodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts