Grabek85 17.06.2023 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Witam wszystkich.Chciałbym zrobić dodatkową wentylację w sypialni. Pomysł jest taki, że zrobię kratkę wentylacyjną na suficie a z tamtąd rurą przez strych i na zewnątrz (mam kominek na dachu po kominku gazowym).Zastanawia mnie jednak, czy ciepłe powietrze z pokoju nie będzie skraplać się w rurze przechodząc przez nieogrzewany strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.06.2023 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Zastanawia mnie jednak, czy ciepłe powietrze z pokoju nie będzie skraplać się w rurze przechodząc przez nieogrzewany strych. Będzie. Chyba, że bardzo dobrze zaizolujesz i odpowiedni kominek zamontujesz (bo na nim skraplania nie unikniesz - ale skropliny mogą być odprowadzane w miarę skutecznie poza rurę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabek85 17.06.2023 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Kominek jest metalowy. Pierwotnie miał służyć jako komin do gazowego kominka.A jak odprowadzić te skropliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts