Maciej1221 17.06.2023 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Dzień dobry, chciałbym zadać pytanie odnośnie budowy garażu - bliźniaka. Budynek miałby być wybudowany wspólnie z sąsiadem, na dwóch działkach. Garaż ma dwa stanowiska, jedno na terenie mojej działki, drugie na terenie u sąsiada. Wspólna ściana miałaby przebiegać na granicy działki. Garaż ma 65 metrów kwadratowych wierzchni zabudowy. Rozumiem, że ze względu na wielkość całego budynku potrzebujemy pozwolenia na budowę i nie ma znaczenia to, że na mojej działce znajduje się tylko 32 metry kwadratowe. Jakie inne wymagania prawne należy spełnić? Jakie inne problemy możemy napotkać? Dziękuję za poświęconą uwagę! PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.06.2023 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Zgodnosć z zapisami MPZP (gdy jest i obowiązuje) lub decyzją o WZ (gdy brak MPZP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 29.06.2023 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Dzień dobry, chciałbym zadać pytanie odnośnie budowy garażu - bliźniaka. Budynek miałby być wybudowany wspólnie z sąsiadem, na dwóch działkach. Garaż ma dwa stanowiska, jedno na terenie mojej działki, drugie na terenie u sąsiada. Wspólna ściana miałaby przebiegać na granicy działki. Garaż ma 65 metrów kwadratowych wierzchni zabudowy. Rozumiem, że ze względu na wielkość całego budynku potrzebujemy pozwolenia na budowę i nie ma znaczenia to, że na mojej działce znajduje się tylko 32 metry kwadratowe. Jakie inne wymagania prawne należy spełnić? Jakie inne problemy możemy napotkać? Dziękuję za poświęconą uwagę! Pozdrawiam Maciej jeśli to dwie działki budowlane to pomiędzy dwoma segmentami garażu : ściana oddzielenia pożarowego, pokrycie dachu niepalne, ... a od strony prawnej projekt garażu obejmujący dwie działki budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts