t0ms 20.06.2023 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 Witam, będziemy miec biologiczną oczyszczalnie ścieków. Odpowietrzenie jest wyprowadzone kominkiem w dachu, jednak zostalo zredukowane na górnym piętrze ze 110 na 50, aby zaoszczędzić miejsce. Ktos mi powiedział, ze mam to spieprzone, bo na pewno odpowietrzenie rurą 50 nie da rady i bedzie czuć smród z umywalek, toalet i samej oczyszczalni. Czy mam się tym martwić? Niestety rura juz zabudowana karton gipsem i pomalowana, wolałbym tego nie pruć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xarch 06.07.2023 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 W sumie nie powinno tak być. Mój znajomy ma odpowietrzenie 50 i kręcili trochę głowami podczas odbioru, że powinno być 110 ponad dach. Tylko u niego jest parterówka i ma dwa odpowietrzenia. Nie wiem jaki u Ciebie układ. W każdym bądź razie już mieszka rok i nic mi nie mówił o problemach z zapachami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 07.07.2023 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Mowa jest o odpowietrzeniu czy o napowietrzeniu oczyszczalni?Przy oszczyszczalni jest kominek dostarczający tlen do zbiornika?Czy mowa jest o napowietrzeniu głównej rury która wchodzi z oczyszczalni do domu? Jeśli redukcja jest tylko na ostatnim poziomie przed wylotem kominkiem a rura idąca z oczyszczalni ma nadal średnicę 110 to tak może zostać.Żadnego smrodu czuć nie będzie bo każdy z wymienionych punktów odbiorczych posiada swój syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts