Toty 01.08.2023 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Konstruktor do liczenia belek na pokrycie tarasu..... come on! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furyan 06.08.2023 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 WitamPadło na poliwęglan lity dymny 6mm.Taras będzie miał wymiar 8 x 3 a więc planuje kupić cztery płyty 3 x 2.Znalazłem dwa rodzaje montażu i nie bardzo rozumiem który powinienem wybrać.1 sposób - kręcimy poliwęglan tylko do krokwi 2 sposób - dodatkowo w krokwiach wycinamy miejsca na łaty Na szerokości 3 metrów powinienem wstawić łaty co metr , czy to nie osłabi mi konstrukcji jak powycinam 4cm na łaty w krokwiach ?W moich rejonach nie ma śniegu , są za to wichury więc czy powinienem dodatkowo wstawić łaty aby to wszystko usztywnić ?Rozumiem że te listwy wykanczające to tylko dla estetyki tak ? Czy pomyśleć nad rynną czy jak dam te listwy aluminiowe na krawędziach to będzie ok ?Również połączenie poliwęglanu ze ścianą chce zakonczyć taśmą dachową uszczelniającą , mam też do wyboru taśme ołowianą lub profil PVC + Silikon. Który wykonać najlepiej ? [ATTACH=CONFIG]465867[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]465868[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]465869[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts