zajaszcze 03.07.2023 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Witam.Zacząłem remont balkonu. Balkon zerwany do zera, do płyty betonowej.Jestem na etapie gdzie mam założona papę. Jako, że mam 7cm do wysokości drzwi musiałbym zrezygnować z izolacji styropianem.I tu pojawia się pytanie czy mógłbym wykorzystać płyty budowlane "ULTRAMENT 2600x600x50 (mm). Warstwy standardowe.1. Płyta konstrukcyjna2. Warstwa spadowa3. Papa 4. Folia budowlana 5. Wylewka betonowa 5cm zbrojona6. Hydroizolacja z opierzeniem7. Płytki Moja koncepcja1. Płyta konstrukcyjna2. Warstwa spadowa3. Papa 4. Płyty ultrament 5cm5. Hydroizolacja połączeń6. Siatka z klejem7. Hydroizolacja z opierzeniem8. Płytki Pozdrawiam: Krzysztof (zajaszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydop 03.07.2023 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Teoretycznie możesz, tylko jeśli płyta Ultrament ma 5cm grubości to pozostaje tylko 2 cm na pozostałe warstwy ?Płytki z klejem to już masz 2 cm, a gdzie warstwa spadkowa ?Może na płycie masz już spadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilch 09.07.2023 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2023 Podczepię się pod temat, mnie również czeka remont balkonu. Mam do zdjęcia płytki oraz opierzenie które już całkowicie zgniło. Teoretycznie balkon ma położoną izolację + styropian. Podpowiedzcie czy po zdjęciu płytek, opierzenia i oczyszczeniu wylewki ze starego kleju mogę położyć papę klejoną na zimno i na to położyć parkiet tarasowy? Czy potrzebne jest jakieś gruntowanie czy ewentualnie jakaś wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.07.2023 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2023 Podczepię się pod temat, mnie również czeka remont balkonu. Mam do zdjęcia płytki oraz opierzenie które już całkowicie zgniło. Teoretycznie balkon ma położoną izolację + styropian. Podpowiedzcie czy po zdjęciu płytek, opierzenia i oczyszczeniu wylewki ze starego kleju mogę położyć papę klejoną na zimno i na to położyć parkiet tarasowy? Czy potrzebne jest jakieś gruntowanie czy ewentualnie jakaś wylewka? Wystarczy, oprócz tego pierzenie wypadało by zamontować nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilch 09.07.2023 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2023 Tak, jasne opierzenie będzie nowe. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 12.07.2023 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Płyta konstrukcyjna > hydroizolacja płynną gumą (Canada Rubber S-700) z posypką kwarcową przy 2 razie > okapnik systemowy alu > beton stemplowany ze spadkiem 1,5-2 % (grubość przy okapniku 1 cm) > impregnacja.Wystarczy na długie - długie lata przy odrobinie prostej konserwacji co 2-3 lata.https://photos.app.goo.gl/wQBwyJHPcqPb2SKeA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruzam 14.07.2023 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2023 Chętnie sprawdzę sobie Wasze doświadczenia i informacje, bo również remont balkonu mam w planach. Chcę wszystko zrobić samodzielnie, aby nieco zmniejszyć koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts