morbid_florist 07.07.2023 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2023 Witam Problem: elewacja drewnianego domu zostala pomalowana czarnym, przepalonym olejem silnikowym. Zostalo to zrobione okolo 20 lat temu. Chcialbym elewacje odnowic ale nie mam pojecia czym. Czy moge kupic jakis specialna "farbe" i po prostu to pomalowac czy musze drewno wczesniej przygotowac? Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruzam 13.07.2023 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2023 Mnie bardzo podoba się bruk klinkierowy w odcieniach szarości, więc dla mnie wybór byłby oczywisty. Ale warto sprawdzić inne propozycje, bo na rynku nie brakuje ciekawych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawan5 08.11.2023 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 (edytowane) Radziłbym zastanowić się, jak toksyczny jest olej silnikowy i podobne oleje przemysłowe przed ich użyciem. Jasne, że mogą chronić drewno, ale jest bardziej niż prawdopodobne, że przedostanie się ono do otaczającej go wody i gleby (miejmy nadzieję, że nie myślisz o grządkach ogrodowych z podkładami!). Absolutne, całkowite lekceważenie zdrowia https://19216811.cam/ https://1921681001.id/ i środowiska ze wszystkimi kwestiami związanymi z budownictwem jest całkowicie pomijane przez prawie wszystkich, podczas gdy w rzeczywistości powinno poświęcać mu tyle samo uwagi, co przetworzonej żywności. Edytowane 13 Listopada 2023 przez rawan5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 08.11.2023 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 Wow po czterech miesiącach. aJak miało się dostać do wód gruntowych to 20 lat temu, do tego nie ma pewności czy to nie np. olej se smołą drzewną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts